Manda şi Fetisleam sunt în semifinale la dublu în Antalya

Jucătorii români Călin Manda (FOTO) şi Edris Fetisleam s-au calificat în penultima rundă a turneului futures din Antalya (Turcia, 15.000 de dolari), fază a competiţiei în care vor juca azi.

22.12.2017 05:14, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Manda şi Fetisleam sunt în semifinale la dublu în Antalya

Manda şi Festileam au avut un meci relativ uşor, în sferturi, cu italienii Alberto Fossati şi Maurizio Speziali, beneficiari ai unui wild card. Românii au câştigat primul set în 21 de minute cu 6-0, cedând doar şapte puncte. Începutul părţii secunde a fost ceva mai echilibrată. Fossati şi Speziali au condus cu 2-1 şi 3-2, după care Călin şi Edris au întors scorul la 5-3. S-a făcut 5-4, dar perechea română a servit pentru meci şi a pus capăt confruntării cu patru puncte la rând, după ce adversarii au condus cu 15-0. În penultimul act, Manda şi Fetisleam îi vor întâlni azi, nu înainte de ora 12.00 a României, pe olandezii Glenn Smits şi Colin van Beem. Aceştia au beneficiat în sferturi, la 3-2 pentru ei, de abandonul românilor Ionuţ Bogdan Apostol şi Luca George Tatomir. Pentru celălalt loc în finală luptă Vladyslav Orlov şi George Tsivadze (Ucraina, Georgia) cu polonezii Adam Chadaj şi Patryk Krolik.

La simplu, pe tabloul principal au fost prezenţi opt români: Răzvan Bobleagă, Luca George Tatomir, Edris Fetisleam (toţi veniţi din calificări), Vasile Antonescu (cs 6), Călin Manda, Sorin Andrei Iordache (beneficiar al unui wild card), Bogdan Ionuţ Apostol şi Dragoş Dima (cs 2). În primul tur, Bobleagă s-a retras când scorul era 6-1, 1-0 pentru columbianul Cristian Rodriguez (Columbia, cs 1), Antonescu a cedat cu 6-7 (6), 6-4, 6-2 în faţa polonezului Maciej Smola, Manda a fost învins de croatul Duje Kekez cu 6-1, 6-3, Iordache a fost eliminat de austriacul Alexander Erler cu 7-5, 6-1, iar Apostol a câştigat duelul românilor cu Dima cu 6-2, 6-3. Ceilalţi români s-au oprit în turul 2: Tatomir a trecut cu 6-3, 6-4 de Krolik (venit din calificări), dar a fost învins de Chadaj (cs 8) cu 6-2, 2-6, 7-6 (5), Fetisleam a beneficiat de abandonul lui Vladimir Korolev (Rusia) la 6-4, 3-1, după care a cedat cu 6-1, 6-3 în faţa argentinianului Dante Gennaro (cs 4), iar Apostol a fost eliminat de austriacul Erler cu 6-3, 6-1.

La feminin, România are câte două reprezentante în sferturi la simplu şi în semifinale la dublu. Teodora Stîngă (venită din calificări) şi Andreea Amalia Roşca au misiuni foarte dificile în meciurile pentru un loc în semifinale, deoarece le vor întâlni pe ucrainenca Maryna Chemyshova (cs 3), respectiv pe franţuzoaica Elixane Lechemia (cs 2). La dublu, Roşca şi Gabriela Nicole Tătăruş, desemnate a treia pereche favorită a competiţiei, le întâlnesc în penultimul act pe Lea Boskovic şi Alina Silich (Croaţia, Rusia; cs 2). În cealaltă semifinală, de o parte şi de alta a fileului vor fi rusoaicele Anastasia Kharitonova şi Daria Nazarkina, respectiv, Aleksandra Buczynska şi Ena Kajevic (Polonia, Croaţia; cs 4).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Calin Manda, Antalya, Dragos Dima, Bogdan Ionuţ Apostol, Luca George Tatomir, Vasile Antonescu, futures, Edris Fetisleam


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!