Locul de desfăşurare al BRD Bucharest Open 2019 este incert

Capitala României a pierdut organizarea turneului WTA, a cărui licenţă a fost cumpărată de guvernul Ungariei, însă federaţia maghiară de specialitate a blocat mutarea.

09.03.2019 19:00, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Locul de desfăşurare al BRD Bucharest Open 2019 este incert

Deținătorul licenței competiţiei, maghiarul Jeno Marky, a confirmat pe pagina de facebook a clubului său de tenis, Római Teniszakadémia, că turneul se va muta la Budapesta, unde a avut loc până în 2013, iar țara noastră urmează să dispară de pe harta ATP / WTA, după 26 de ani! Competiţia masculină a avut loc între 1993 și 2016, iar cea feminină între 2014 și 2018.

De menţionat, însă, că WTA nu şi-a dat acordul pentru mutarea turneului, tocmai pentru că forul de la Budapesta nu vrea ca acesta să fie organizat în capitala Ungariei. Ba mai mult, federaţia a anunţat că îşi doreşte să organizeze propriul turneu, pe iarbă, ceea ce a scandalizat opinia publică din ţara vecină. Ca urmare a acţiunilor federaţiei, mai mulţi actuali sau foşti jucători, printre care Timea Babos şi Marton Fucsovics, au publicat o scrisoare deschisă, în care îşi prezintă nemulţumirea. "Suntem într-o situaţie inacceptabilă şi revoltătoare din cauza căreia putem rata organizarea unui turneu pentru care avem licenţa lui Jeno Marky şi susţinerea financiară a Guvernului, dar şi o locaţie unde putem găzdui turneul", se arată în comunicat. 

Federaţia se apără şi dă vina pe deţinătorul licenţei, Jeno Marky, care nu a inclus forul de la Budapesta în acordul semnat cu Guvernul Orban. "Din punctul nostru de vedere, Jeno Marky a creat această situaţie nefericită, prin acordul său cu guvernul maghiar pentru mutarea turneului la Budapesta, fără a avea aprobarea prealabilă a WTA. Chiar dacă proprietarul licenţei vrea să organizeze turneul la Budapesta şi are decizia guvernului maghiar pentru organizarea competiţiei, aceste lucruri nu sunt suficiente. Federaţia de tenis va continua să lucreze pentru rezolvarea situaţiei", se precizează în răspunsul federaţiei.

Dacă această situaţie se va prelungi, există şanse teoretice ca turneul WTA să rămână la Bucureşti şi în 2019, mai ales că pe site-ul WTA locul de desdăşurare este tot capitala României.

Foto: pagina de facebook a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: BRD Bucharest Open, wta, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!