Laura-Ioana Andrei este dublă campioană la Sharm El Sheikh

Jucătoarea română Laura-Ioana Andrei a câştigat turneul de la Sharm El Sheikh (ITF, Egipt, 15.000 de dolari) atât în proba de dublu, cât şi în cea de simplu.

02.04.2017 16:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Laura-Ioana Andrei este dublă campioană la Sharm El Sheikh

La simplu, Laura-Ioana (cs 4) nu a pierdut niciun set în cele cinci meciuri pe care le-a jucat. În primul tur, ea a trecut de Barbara Kotelesova (Slovacia) cu 6-2, 6-0. Următoarea victimă a fost rusoaica Margarita Skrybaniva, de care a dispus cu 6-1, 7-5. În sferturi, Laura-Ioana a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Lavinia Tananta (Indonezia, venită din calificări), iar în semifinale pe britanica Emily Webley-Smith (cs 7) cu 6-4, 6-1. Românca a jucat finala împotriva Anastasiei Vdovenco (Rep. Moldova, cs 3). Meciul a fost la discreţia Laurei-Ioana, care a condus aproape tot timpul pe tabela de marcaj. S-a consemnat egalitate o singură dată, la 1-1 în primul set, după care bucureşteanca şi-a trecut în cont nouă game-uri la rând. După ce Vdovenco şi-a făcut serviciul în setul secund la 0-4, românca a refăcut diferenţa de patru game-uri, după a realizat un nou break, punând capăt partidei la prima oportunitate: 6-1, 6-1. Este al zecelea titlu din carieră pentru Laura-Ioana şi primul din acest an. Precedentele nouă – toate la turnee de 10.000 de dolari - sunt următoarele: 2010 - Le Havre (Franţa); 2012 - Ankara (Turcia), Bucureşti, Dubrovnik (Croaţia); 2013 - Antalya (Turcia), Balş; 2015 - Ismaning (Germania); 2016 - Cordenons (Italia), Ortisei (Italia).

La dublu, Laura-Ioana s-a impus alături de austriaca Melanie Klaffner. Cele două, desemnate a treia pereche favorită la câştigarea trofeului, le-au învins în ultimul act pe Emilie Francati şi Kajsa Rinaldo Persson (Danemarca, Suedia) cu 6-4, 7-5. Ca şi la simplu, românca nu a pierdut niciun set în drumul spre trofeu. În primul tur, ea şi Melanie le-au învins cu 6-2, 7-5 pe Valeria Bhunu şi Anastasia Chikalkina (Zimbabwe, Rusia), în sferturi au trecut cu 6-1, 6-3 de Lucrezia Stefanini şi Lucie Wargnier (Italia, Franţa), iar în penultimul act le-au eliminat cu un dublu 6-4 pe Natasha Palha şi Lavinia Tananta (India, Indonezia). Este al treilea titlu în acest an la dublu pentru Andrei (precedentele două bifându-le la Solarino, în Italia, de fiecare dată alături de cehoaica Petra Kresjova) şi al 40-lea în întreaga carieră.

Foto: arhiva personală

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: itf, Sharm el-Sheikh, Laura-Ioana Andrei


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!