Lăudată de Wilander după demonstraţia de forţă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (3 WTA, cs 4) o va înfrunta pe britanica Harriet Dart (173 WTA, venită din calificări) în runda a doua la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

21.01.2020 23:35, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Lăudată de Wilander după demonstraţia de forţă

Dart a învins-o în turul 1 tur pe japoneza Misaki Doi (82 WTA) cu 2-6, 6-4, 7-6 (10-6) la capătul unui meci în care a ratat două mingi de meci în decisiv la 6-5, pe propriul serviciu, când a condus cu 40-15. În tie-break, Doi a condus cu 6-4, dar britanica a câştigat şase puncte la rând. Anul trecut, la prima prezenţă la Melbourne, Dart a fost învinsă în primul tur de Maria Sharapova (Rusia) fără să ia vreun game, după ce trecuse în calificări de Chloe Paquet (Franţa) cu 6-3, 4-6, 6-2, de Shilin Xu (China) cu 7-6 (4), 6-1 şi de Ivana Jorovic (Serbia) cu 1-6, 6-3, 6-1

După victoria cu 7-6 (5), 6-1 în faţa americancei Jennifer Brady (39 WTA), cu 7-6 (5), 6-1, analistul Eurosport Mats Wilander, fost lider ATP, a lăudat-o pe româncă, mai ales pentru faptul că a trecut peste momentul delicat din finalul primului set, când a căzut în game-ul cu numărul 11, ulterior a solicitat intervenţia fizioterapeutului, pentru ca la 5-6 să salveze trei mingi de set pe serviciul adversarei. „Uită-te puțin la încheietura mâinii ei drepte! A avut probleme. I-a fost bandajată mâna și a putut continua, nu a arătat ca și cum ar simți dureri mari, care să îi afecteze calitatea jocului”, a spus, la Eurosport, suedezul, câștigător a șapte Grand Slam-uri. „Brady a jucat excelent, dar Halep s-a descurcat foarte bine. Ea are o problemă de concentrare la începutul fiecărui Grand Slam, dar în setul doi și-a găsit cadența. A fost agresivă și a făcut o partidă bună. E excelent pentru ea să înceapă astfel, cu o victorie în fața unei sportive valoroase, așa cum este Jennifer”, a adăugat Wilander.

„Sunt fericită că am trecut de primul tur, e o mare oportunitate pentru mine s-a înfrunt pe campioana de la Wimbledon. Mă simt bine din punct de vedere fizic și sunt mândră de cum m-am descurcat astăzi”, a declarat Harriet Dart. Tenismena din Marea Britanie a adăugat că se așteaptă la o partidă complicată. „Este o campioană incredibilă, voi avea un meci greu. Va fi o altă ocazie să văd la ce nivel mă aflu cu jocul”, a afirmat Dart.

Foto: paginile de twitter şi facebook ale Simonei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Australian Open, wta, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!