La Cincinnati, cu gândul la US Open

Jucătoarea română Simona Halep (4 WTA) a declarat, într-o conferinţă de presă, că încă mai trăieşte sub spectrul titlului cucerit la Wimbledon, luna trecută, dar gândurile ei se îndreaptă spre US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

14.08.2019 12:56, de , 0 comentarii , Galerie Foto

La Cincinnati, cu gândul la US Open

„A fost ca un vis de când am încheiat turneul de la Wimbledon. Şi acum, trăiesc visul. M-am simţit optimistă şi încrezătoare pe teren, de parcă aş fi atins cel mai înalt nivel al tenisului”, a declarat Halep într-o conferinţă de presă în deschiderea turneului de la Cincinnati. „Trebuie să continuăm. Fiecare zi e o zi nouă. Am câştigat Wimbledon-ul, dar lunea următoare toată lumea începe din acelaşi punct”, a comentat Halep motivaţia de a continua după un astfel de titlu.

Românca a abandonat în sferturi la Toronto, din cauza unei accidentări, în meciul cu cehoaica Marie Bouzková, dar s-a antrenat normal la Cincinnati, şedinţa de pregătire de luni fiind „supervizată” de fostul ei tehnician, australianul Darren Cahill. „Am o mică accidentare, dar mă simt bine şi sunt optimistă. Primul meci va fi dificil”, a spus Simona Halep, care va juca azi în turul 2, contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova. „Sunt nerăbdătoare să joc miercuri şi să dau totul pe teren”, a subliniat românca. Meciul începe la ora aproximativă 18.10 a României, iar în cazul unui succes, românca o va avea adversară pe Madison Keys (Statele Unite, 18 WTA, cs 16) sau Daria Kasatkina (Rusia, 41 WTA).

„După Roland Garros, am luat toată presiunea negativă pe care o aveam după câştigarea unui Grand Slam. Primele şase luni ale acestui an au fost ceva mai relaxate, pentru că am încercat să îmi îmbunătăţesc jocul fără a mă gândi la rezultate. Asta m-a ajutat mult, iar când am ajuns la Wimbledon, am început să simt iarba cum nu am mai făcut-o până atunci. Am fost mai încrezătoare de la o zi la alta. A fost un proces, nu a fost nimic secret”, a dezvăluit Halep.

Fostul lider mondial este în căutarea ritmului de la Wimbledon înaintea turneului US Open, singurul de Mare Şlem la care nu a jucat finala, având obiectivul de a îmbina succesul din trecut cu ţelurile viitoare. „US Open este diferit, din cauza aglomeraţiei şi atmosferei. E mai mult despre spectacol şi nu e uşor să te adaptezi. Sunt o persoană liniştită şi încerc să joc mai bine de la an la an. Am reuşit o semifinală în trecut şi am încredere că voi avea şansa să fac mai mult în viitor”, a subliniat ea. Halep a enumerat obiectivele sale pe termen scurt, mediu şi lunig „Mai multe turnee câştigate, mai multe Grand Slam-uri şi dacă e posibil să închei anul ca lider mondial. Dar cel mai mare este Olimpiada. Vreau o medalie acolo”. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Western & Southern Open, Cincinnati, wta, Statele Unite ale Americii


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!