La 180 de puncte de Turneul Campionilor

Jucătorul român de tenis Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturi la turneul Swiss Inddors Basel (Elveţia, 2.082.655 euro premii totale), după o victorie cu 6-3, 6-7 (7), 10-5 contra croaţilor Nikola Mektić şi Franko Škugor.

23.10.2019 16:47, de , 0 comentarii , Galerie Foto

La 180 de puncte de Turneul Campionilor

Horia şi Jean-Julien, desemnaţi a patra pereche favorită la câştigarea trofeului, au obţinut victoria după o oră şi 47 de minute. În prima parte a confruntării, Horia şi partenerul lui au realizat break la 3-2 şi au ratat două mingi de set la 5-2 pe serviciul adversarilor, după care au realizat un game alb. În setul secund, Tecău şi Rojer au condus cu 4-2, dar au fost egalaţi la 5, dar până la urmă s-a ajuns în tiebreak. Favoriţii s-au distanţat la 5-2, au ratat mingi de meci la 6-5 şi 7-6 (ultima fiind pe propriul serviciu), după care adversarii au câştigat trei puncte la rând. În super tie-brak, Horia şi Jean-Julien au fost mult mai stăpâni pe situaţie. Ei au controlat ultima parte a confruntării, au câştigat cinci puncte pe serviciul adversarilor (spre desebire de cele două pierdute pe propriul serviciu) şi au convertit în punct a doua minge de meci. 

Adversarii din sfferturi sunt britanicii Jamie Murray şi Neal Skupski. Aceştia au învins cu u 6-4, 6-3 pe elveţienii Sandro Ehrat şi Marc-Andrea Hüsler, beneficiari ai unul wild card. Meciul are loc joi, de la ora 14.00 a României şi este primul al zilei de pe Terenul Central.

Tecău şi Rojer, care sunt în cursă pentru calificarea la Turneul Campionilor, şi-au asigurat 90 de puncte ATP. Pentru a ajunge la competiţia de la Londra, unde se vor confrunta cele mai bune opt perechi ale anului, românul şi olandezul mai au nevoie de 180 de puncte, pe care şi le pot procura dacă se impun în finală (câştigătorii sunt recompensaţi, în total, cu 500 de puncte ATP). Altfel, ei mai pot aduna puncte la următoarele două turnee, de la Paris şi Milano. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, ATP, Jean-Julien Rojer, Basel, Elveţia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!