Kvitová şi Osaka se luptă pentru titlul la Melbourne şi locul 1 WTA

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitová este în faţa unei performanţe imense la Australian Open, putând deveni cea mai în vârstă jucătoare care ajunge în premieră numărul unu mondial în era Open.

25.01.2019 18:06, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Kvitová şi Osaka se luptă pentru titlul la Melbourne şi locul 1 WTA

Finala feminină de simplu de la Australian Open, programată sâmbătă, de la ora 10.30, are o miză dublă. Pe lângă titlul propriu-zis, învingătoarea va fi de luni numărul 1 mondial. În fapt, este o situaţie similară celei de anul trecut, când daneza Caroline Wozniacki şi Simona Halep au jucat cu trofeul pe masă, dar şi pentru primul loc în ierarhie. Deosebirea este că românca era, la ora meciului, în fruntea ierarhiei WTA, iar daneza pe al doilea loc.

Petra Kvitová ajunge în prima sa finală de Grand Slam după momentul care-i putea încheia cariera în 2016, când un hoţ a atacat-o cu cuţitul în casă, în Cehia. A început foarte bine anul, cu titlu la Sydney, iar acum are ocazia să bifeze o performanţă istorică. Nicio altă jucătoare în era Open nu a ajuns pe primul loc pentru prima oară atât de târziu. Kvitová are în acest moment 28 de ani şi 10 luni.

De partea cealaltă, Osaka ar putea deveni la 21 de ani, trei luni şi zece zile cea mai tânără jucătoare care ocupă fotoliul de lider, după Wozniacki. Daneza urca pe locul întâi în ierarhie pe 11 octombrie 2010, la 20 de ani şi trei luni.

Foto: paginile de twitter Australian Open, WTA şi WTA_insider şi site-ul oficial al competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, grand slam, wta, Petra Kvitová, Melbourne, Naomi Osaka


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!