John McEnroe: „nici măcar nu a fost un meci, Simona a dominat total”

Chiar dacă nu mai este antrenorul campioanei de la Wimbledon, australianul a fost alături de aceasta la All England Club, lucru recunoscut inclusiv de actualul dethnician al Simonei Halep, Daniel Dobre.

14.07.2019 01:24, de , 0 comentarii , Galerie Foto

John McEnroe: „nici măcar nu a fost un meci, Simona a dominat total”

„Este incredibil. Modul în care a crezut în meci și felul în care nu a așteptat greșeala adversarului. Nu este doar meritul meu, avem o echipă mare. Darren Cahill a ajutat-o de asemenea și Ion Țiriac”, a spus Dobre. Horia Tecău, câştigător în 2015 al probei de dublu la Wimbledon alături de Jean-Julien Rojer, i-a transmis Simonei să se bucure de momentele acestea. „Felicitări, Simo, meriţi cu adevărat trofeul! Bucură-te de aceste momente”, a scris el în mesajul postat pe Facebook. Mihaela Buzărnescu, singura sportivă care i-a luat un set Simonei în drumul spre trofeu, a ținut să o felicite pe campioană. „Campioana noastră, Simona Halep, ne-a făcut mândri încă o dată, câștigând trofeul de la Wimbledon. O felicit din toată inima și sper să aducă acasă cât mai multe trofee. Sunt onorată că am jucat în turul doi împotriva campioanei pe iarbă din 2019”, a scris Buzărnescu pe Instagram.

Şi multipla campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, Nadia Comăneci, a felicitat-o pe Halep şi a numit-o „regina ierbii” într-un mesaj postat pe Facebook. „Regina ierbii - Simona Halep. Campioană la Wimbledon”, a scris Nadia, pentru a completa apoi pe Twitter: „Ce finală! Felicitări, Simona, a fost cel mai bun meci”.

Cel mai cunoscut fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi, a comentat la rândul său primul succes românesc la simplu pe iarba de la Wimbledon. „Cuvintele sunt prea mici. Felicitări, Simona Halep şi mulţumim pentru că duci Romania în elita sportului mondial!”, a scris Hagi pe Facebook. Fostul atacant al echipei naţionale de fotbal a României, Ciprian Marica, a fost la rândul său încântat de jocul prestat de Simona Halep în finala cu Serena Williams. „Aceste câteva secunde pot deveni un clip motivaţional pentru toţi românii! Felicitări!”, a scris Marica, postând un clip video cu momentul în care jucătoarea română încheie partida cu Serena Williams.

Ilie Năstase consideră că Simona l-a răzbunat câştigând turneul de la Wimbledon, după cele două finale pierdute acolo în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia). „Îmi pare foarte bine că Simona a câştigat acolo, m-a răzbunat, ca să zic aşa, după cele două finale pe care le-am pierdut la Wimbledon în '72 şi '76. Dar atunci pentru mine aşa a fost să fie. Nu mai are rost să mă gândesc la finalele alea. Bucuria mare este că Simona a reuşit să se impună în faţa Serenei şi să câştige al doilea său Grand Slam din carieră”, a spus Năstase. El a menţionat că Halep nu a avut niciun moment probleme în timpul finalei. „A fost scurt, 6-2, 6-2, nici nu ai ce să mai spui. Este clar că ea a fost mult mai bună fizic decât Serena. Cred că a fost cea mai scurtă finală din istorie la Wimbledon”, a afirmat primul număr 1 al clasamentului ATP.

„Serena a greşit foarte mult azi. Păi am văzut la statistică, dacă nu mă înşel, 40 de greşeli neforţate... iar asta e foarte mult într-o finală. Eu mă aşteptam ca Simona să o alerge dintr-un colţ în altul al terenului, dar nici nu a avut ocazia, pentru că Serena greşea a doua sau a treia minge. Oricum, trebuie să recunoaştem că pentru Serena, la vârsta pe care o are şi doar la 1 an de la naştere, să ajungă în finala unui Grand Slam este o mare performanţă. Nu ştiu cine altcineva poate reuşi asta”, a adăugat fostul tenisman.

Năstase a menţionat că Halep trebuie să îşi propună de acum înainte următoarele Grand Slam-uri pe care nu le-a câştigat, US Open şi Australian Open, şi să nu se mai gândescă la locul 1 în clasamentul mondial. „Simona s-a văzut că se simte bine pe iarbă, a câştigat mai mult decât meritat. Acum pentru ea urmează celelalte Grand Slam-uri pe care nu le-a câştigat. Să se gândească la US Open, la Australian Open... asta trebuie să facă, e tânără, are tot viitorul în faţă. A fost numărul 1 mondial, gata, ajunge, acum să se concentreze pe victorii la Grand Slam-uri. Degeaba eşti numărul 1 mondial dacă nu câştigi un Grand Slam, şi au fost 5-6 jucătoare care au fost în situaţia asta. Aşa că să nu mai plângem că Simona nu mai e pe primul loc. Să câştige Grand Slam-uri e mult mai important”, a mai afirmat Năstase.

La rândul lui, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, prezent în tribune la Wimbledon, a declarat că a asistat la o „execuţie” în direct a Serenei Williams, care în opinia sa nu mai e jucătoarea de altădată, ci „mai mult o legendă”. „A fost o victorie muncită a Simonei, o victorie pregătită, o victorie scurtă şi la obiect. Am asistat astăzi la o „execuţie” în direct a Serenei Williams, care nu mai este jucătoarea de altădată. Acum putem spune că ea este mai mult o legendă. Simona Halep a fost azi ca un vânător, care atunci când are prada în vizor o execută mortal. S-a văzut că Simona s-a pregătit foarte bine şi a fost la cel mai înalt nivel al său”, a afirmat Covaliu.

Şeful COSR a menţionat că la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Simona, dacă va fi aptă din punct de vedere fizic, nu îşi poate propune decât medalia de aur. „E cale lungă până la Tokyo, mai este un an. Dar obiectivul ei, aşa cum a declarat, este medalia de aur. Pentru că la cum o cunoaştem toţi, ea nu îşi poate propune decât primul loc, indiferent de competiţia la care participă. Ea este la acel nivel şi sunt convins că dacă va fi în cea mai bună formă fizică nu îşi poate propune decât aurul. De altfel, acesta este şi singurul lucru care îi mai lipseşte din palmares, medalia de aur la Jocurile Olimpice”, a precizat Covaliu.

Suedezul Mats Wilander, expertul Eurosport, a avut numai cuvinte de laudă la adresa noii campioane. „Poate și pentru ea ar fi fost mai bine să aibă un meci mai echilibrat. A câștigat în doar 55 de minute. A fost făcut un meci senzațional. A fost o surpriză pentru mine maniera de joc. Cel mai bun meci din carieră pe care l-a făcut. Astăzi a jucat impresionant, a știut exact ce să facă. Nu a vrut să o lase pe Serena să fie agresivă. Nu e o surpriză că a câștigat, ci felul cum a jucat. A făcut cel mai bun meci din carieră”, a spus fostul mare jucător de tenis, deţinător a şapte turnee de Mare Şlem, dar niciunul pe iarba londoneză, unde a ajuns de trei ori în sferturi.

John McEnroe a declarat pentru BBC că este „şocat” de maniera în care Simona a învins-o pe Serena. „Halep este evident o sportivă formidabilă şi, în această etapă a carierei sale, sportiva mai bună. Nu am crezut însă că o va intimida pe Serena Williams atât de mult cum a făcut-o astăzi. A dominat-o total. Nici măcar nu a fost un meci. Doar de câteva ori într-o viaţă simţi că îţi iese atât de uşor şi aşa s-a întâmplat acum”, a spus McEnroe. „Halep se mişcă mai bine decât oricare jucătoare de pe circuit. Nu ştiu de ce a crezut că nu poate juca bine pe iarbă. Poate i-a trebuit ceva timp ca să găsească soluţia. Astăzi a fost cel mai bun meci din cariera ei şi tocmai a învins-o pe Williams în 55 de minute”, a adăugat americanul.

Foto: paginile de twitter WTA şi Wimbledon şi cea oficială a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, Serena Williams, grand slam, wta, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!