Joc solid al Simonei Halep cu Taylor Townsend

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

23.03.2019 08:48, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Joc solid al Simonei Halep cu Taylor Townsend

Jucătoarea română Simona Halep (3 WTA, cs 2) s-a calificat în turul 3 la Miami Open presented by Itaú (Statele Unite, 9.035.428 de dolari premii totale la feminin şi 9.314.875 la masculin), după ce a învins-o pe americanca Taylor Townsend (96 WTA, venită din calificări) cu 6-1, 6-3. Primul set a durat doar 29 de minute. Simona s-a distanţat la 4-0, a salvat patru mingi de break la 4-1, după care a convertit în punct prima minge de set. În partea a doua, Halep şi-a pierdut serviciul la 2-0, iar la următorul schimb de terenuri l-a chemat pe antrenorul Daniel Dobre pentru unele sfaturi, mai ales că adversara realizase un game alb. ”Pe rever, când îți vine mingea înaltă, dă-te și înapoi și dă... Atât! În rest ai jucat foarte... Important este să nu-i dai tu tot timpul ritm, pentru că a început să contreze bine de jos. Poți să-i dai dreapta înaltă și lungă pe rever și după aia să i-o schimbi, da? În rest, foarte ok. Rămâi liniștită, pentru că ai jucat foarte bine”, a fost mesajul lui tehnicianului. Iar după această „întrevedere”, românca a mai cedat un singur game, la 5-2. Următoarea adversară este Polona Hercog (93 WTA), care a acces pe tabloul principal în calitate de lucky loser (învinsă în ultimul tur al calificărilor), după retragerea ucrainencei Lesya Tsurenko (28 WTA, cs 28). Slovena a învins-o în runda a pe japoneza Misaki Doi (112 WTA, venită din calificări) cu 7-6 (4), 6-4. 

„Cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum. Mă simt mult mai încrezatoare, îmi simt jocul. Cred că mi-a plăcut stilul ei de joc. Atmosfera a fost bună, vremea la fel. Am numai impresii pozitive despre acest meci. A fost cu adevărat bine. Ştiu că Polona Hercog serveşte foarte bine. Va trebui să-mi adaptez poziţia în teren şi apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Simona Halep, după terminarea meciului. Ulterior, a transmit un mesaj şi pe facebook:”După o zi lungă de aşteptare a fost minunat să obţin prima victorie la Miami Open. Mulţumesc fanilor, îi aud mereu în timp ce îmi scandează numele”.

Întrebată de cei de la site-ul wta.com cum se înțelege cu Daniel Dobre, constănțeanca a răspuns: „Am lucrat cu el și în 2016 și în 2017, împreună cu Darren. Ne știm de câmd aveam 10 ani, e un om deosebit și mă înțeleg bine cu el. Avem o conexiune bună, astfel că mă bucur că am luat o astfel de decizie”. Halep nu a jucat deocamdată pe noul „central” de la Miami, dar abia așteaptă: „Este un stadion foarte mare, dar în același timp și plăcut. Sper să am șansa de a juca pe Central, pentru că m-am antrenat acolo și mă simt foarte bine”.

Presa americană a scos în evidenţă lejeritatea arătată de Simona pe parcursul meciului, chiar dacă a avut o adversară din Staatele Unite. „Halep o elimină pe Townsend după un test pe care a ştiut să şi-l facă uşor la Miami”, a meţionat Sports USA. „Simona Halep a învins-o pe Taylor Townsend în minimum de seturi, dar a arătat o formă bună”, a scris Tennis Channel. „Simona Halep a pierdut doar 4 game-uri în drumul spre următorul tur de la Miami”, a notat site-ul WTA.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Miami Open, wta, Statele Unite ale Americii, Florida, Taylor Townsend


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!