Joacă tot „pe antibiotice”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (3 WTA, cs 3) şi-a asigurat locul 2 mondial, în urma victoriei din sferturi, de la Madrid, cu australianca Ashleigh Barty, dar starea de sănătate a ei nu este cea mai bună.

09.05.2019 19:55, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Joacă tot „pe antibiotice”

Într-un alt meci din sferturi, elveţianca Belinda Bencic (18 WTA) a învins-o cu 3-6, 6-2, 7-5 pe japoneza Naomi Osaka (1 WTA, cs 1). În urma acestui rezultat, românca poate redeveni lider mondial de luni, dacă se impune în finală. Meciul Halep - Bencic are loc azi, nu înainte de ora 15.30 a României. În a doua semifinală se întâlnesc, de la ora 21.00 a României, Sloane Stephens (Statele Unite, 8 WTA, cs 8) şi Kiki Bertens (Olanda, 7 WTA, cs 7).

„Este un turneu special pentru mine. Încă iau antibiotice, nu e uşor să joc, dar sunt motivată când sunt aici. Oamenii s-au purtat foarte frumos cu mine, mereu găsesc energia necesară aici. Sunt departe de titlu, sunt abia în semifinale”, a spus ea la finalul partidei cu Barty. „Sunt mândră de modul în care am jucat şi că i-am pus probleme. Au fost doar unele greşeli la rând, care şi-au spus cuvântul la final. Pentru mine, a fost un joc bun, nimic mai mult. Cu sigurnaţă pot ieşi din acest meci cu un zâmbet pe buze, am făcut tot ce a depins de mine”, a spus, la rândul ei, Barty.

Publicaţiile din întreaga lume au avut, din nou, cuvinte de laudă la adresa româncei. „Simona Halep impresionează pe zgura de la Madrid şi ajunge în semifinale fără set pierdut” a scris L'Equipe. „Halep a reuşit breakul în fiecare set la 5-5 şi a obţinut o victorie la limită în faţă favoritei numărul 9. Românca speră să obţînă al treilea ei titlu la Madrid, după cele din 2016 şi 2017”, notează BBC Sport. „Simona Halep face progrese constante la Madrid. A devenit prima semifinalista după ce-a învins-o pe australianca Asheligh Barty. A treia favorită a închis meciul în puţin peste o oră şi jumătate, demonstrând că e una dintre favorite la câştigarea turneului”, este de părere El Mundo Deportivo. „De două ori campioană la Madrid, Simona a continuat formă fantastică arată săptămâna asta în capitala Spaniei şi a ajuns în semifinalele turneului din capitală Spaniei a patra oară în carieră. Cu un procentaj de 87% pe primul serviciu, Halep s-a impus în două seturi, după o ora şi 31 de minute de joc”, a punctat şi site-ul oficial WTA.

După victoria din sferturi cu slovaca Viktória Kužmová (6-0, 6-0), francezii de la Tennis Magazine au notat că „TGV-ul Simona Halep nu a făcut în niciun moment un pas în spate, a presat tot timpul, reuşind victoria în doar 44 de minute”.

Foto: pagina de instagram Australian Open

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Madrid, Mutua Open Madrid, Spania


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!