Irina-Camelia Begu îşi va apăra trofeul la dublu

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Dumitru Constantin.

21.07.2018 21:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Irina-Camelia Begu îşi va apăra trofeul la dublu

Perechea alcătuită din Irina-Camelia Begu şi Cristina-Andreea Mitu (beneficiară a unui wild card) s-a calificat în finală la BRD Bucharest Open (250.000 de dolari premii totale), competiţie care se desfăşoară pe terenurile de la Arenele BNR.

Ele le-au învins pe Jaqueline Adina Cristian şi Elena-Gabriela Ruse cu 6-4, 3-6, 10-6, iar în urma acestui rezultat Irina-Camelia îşi va apăra trofeul câştigat anul trecut, alături de Raluca-Ioana Olaru. Conduse cu 3-1, Begu şi Mitu au întors scorul la 5-3, iar după ce adversarele şi-au făcut serviciul, au pus capăt setului cu un game alb. situaţia s-a schimbat cu 180 de grade în partea a doua a confruntării. Irina-Camelia şi Cristina-Andreea au avut 3-0, dar a urmat o serie de şase game-uri la rând ale Elenei-Gabriela şi Jaqueline Adina, astfel că învingătoarea s-a decis la super tie-break. Ultima parte a confruntării a fost controlată de jucătoarele mai experimentate. Begu şi Mitu au condus cu 3-0 şi 5-1, adversarele s-au apropiat la 4-5, dar Irina-Camelia şi Cristina-Andreea nu au mai cedat niciun punct de la 7-6, urmând să le întâlnească în finală pe Danka Kovinić şi Maryna Zanevska (Muntenegru, Belgia).

"Nu ştiu ce s-a întâmplat în setul doi între Gabi (n.r. - Elena Gabriela Ruse) şi un spectator. Dar nu faptul că s-a certat cu un spectator ne-a tras pe noi în jos. Cred că ne-am relaxat când aveam 3-0 în setul 2 şi ele au fost mult mai active. Au fost foarte curajoase şi au jucat foarte bine. Ruse şi Cristian sunt două jucătoare foarte bune, au potenţial de top 100 şi, dacă vor munci în continuare au posibilitatea să urce. Însă azi am câştigat pentru că am fost mai active în super tie-break, aşa cum trebuia de altfel să fim de la începutul meciului", a spus Begu.

Mitu, care se află la primul turneu WTA după ce a născut, a recunoscut că îi este destul de greu să se readapteze. "Am avut o pauză foarte mare, în special la turneele WTA. Eu sunt supărată pe mine, acum sunt mai slabă decât înainte de sarcină. Aş vrea să am mai multă forţă, dar asta este. Mă bucur că Irina a acceptat să jucăm împreună. Voiam să o întreb, dar a venit ea la mine şi uite că acum suntem în finală. Mi-e destul de greu să mă readaptez la acest nivel. Mai ales la dublu unde ritmul este mai alert şi reacţia trebuie să fie mai rapidă. Dar cred că am făcut o treabă bună şi sper să fie bine şi mâine. În continuare mă voi axa mai mult pe simplu, aici am beneficiat de un wild card. Trebuie să mai urc pentru a lua parte şi la turneele unde joacă Irina. Dar sper ca pe viitor să mai jucăm împreună", a explicat Mitu.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Andreea Mitu, BRD Bucharest Open, arenele bnr, elena ruse, wta, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!