Înfrângeri pe linie

Toate cele trei românce care au jucat, sâmbătă, în turneele ITF de la Gyor, Sharm el-Sheikh şi Chiasso au pierdut.

01.05.2016 07:01, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Înfrângeri pe linie

În finala turneului de la Sharm el-Sheikh, Jaqueline Cristian şi Ola Abou Zekry (Egipt) le-au avut adversare pe Samantha Murray şi Despina Papamichail (Marea Britanie, Grecia). Acestea au dominat de la un capăt la altul, conducând cu 3-0, 4-1 şi 5-2 în primul set, respectiv, cu 3-0 în al doilea. Jaqueline şi partenera ei de dublu au avut o revenire, de la 0-3 la 2-3, dar ulterior adversarele au câştigat trei game-uri la rând, încheind partida după o oră şi 3 minute.

La Gyor, Daiana Negreanu şi Rebeka Stolmar (Ungaria), desemnate a patra pereche favorită, le-au avut adversare în ultimul act pe Guadalupe Perez Roja şi Francesca Stephenson (Argentina, Marea Britanie; cs 3). Daiana şi Rebeka au condus cu 3-2 în primul set, dar până la finalul lui au mai câştigat un singur game. În partea a doua a meciului, s-a mers cap la cap până la 2-2, moment în care românca şi partenera ei au apăsat pe acceleraţie, şi-au adjudecat patru game-uri la rând şi au trimis meciul în super tie-break. Negreanu şi Stolmar au început bine, conducând cu 2-0 şi 5-3, dar o serie de cinci puncte consecutive ale adversarelor le-au apropiat pe acestea de trofeu. Românca şi unguroaica au redus diferenţa la 6-8, după care Perez Roja şi Stephenson au dus scorul la 10-6.

La Chiosso, în semifinale, Gabriela Ruse (370 WTA, venită din calificări) a fost învinsă cu 6-4, 2-6, 6-2 de britanica Amanda Carreras (385 WTA, şi ea enită din calificări). În decisiv, la scorul de 2-2, românca a condus cu 40-15, dar a pierdut game-ul, după care nu a mai câştigat niciunul până la finalul partidei. 

Iată ce a declarat Gabriela în interviul de după meci dat celor de la spaziotennis.com:

Probabil că semifinala nu s-a desfăşurat aşa cum ţi-ai dorit, dar Amanda a jucat destul de bine azi. Ţie cumţi s-a părut?

Trebuie să spun că ea a jucat foarte bine. Eu am fost şi puţin obosită, pentru că am jucat şi calificările. Şi ea a făcut la fel, dar a jucat mai bine şi nu pot decât s-o felicit şi să-i urez succes în finală. Pe viitor voi munci mai mult şi sper ca rezultatele să fie mai bune.

Ai simţit o mică presiune după ce ai câştigat al doilea set de o manieră categorică?

Nu, am încercat să mă bucur de această partidă şi să-mi fac jocul. Dar, cum am mai spus, am fost obosită şi, uneori, atunci când eşti obosit, nu gândeşti aşa clar. Am încercat să fac tot ce-mi stă în putinţă să câştig, am jucat bine, dar nu atât de bine ca în sferturi.

Vorbeam cu Amanda despre sportivitatea pe teren. A fost frumos să te vedem că o felicitai chiar şi când ea făcea poze la finalul partidei.

Totdeauna încerc să fiu corectă, în primul rînd pentru că aşa este bine şi apoi pentru că familia şi antrenorul mi-au spus mereu că dacă un jucător este mai bun, eu trebuie să-l respect. Acesta este unul dintre lucrurile pe care toţi jucătorii ar trebui să-l ştie.

O părere generală despre săptămâna lungă de la Chiasso?

A fost o săptămână frumoasă pentru mine, pentru că am jucat bine. Vreau să mulţumesc tuturor pentru ospitalitate, celor care ne-au ajutat, în special sponsorilor. A fost, cu siguranţă, foarte frumos aici. (râzând) Sper ca anul viitor să nu mai vin, deoarece aş dori să joc la turnee mai puternice.

Foto: Neal Trousdale şi ITF

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: elena ruse, Daiana Negreanu, Sharm el-Sheikh, Jaqueline Cristian, Chiasso Open 2016, Gyor


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!