Incidente la semifinala dintre Roger Federer şi Alexander Zverez

Jucătorul german Alexander Zverev (5 ATP, cs 3) l-a învins pe elveţianul Roger Federer (3 ATP, cs 2) cu 7-5, 7-6 (7-5), şi va juca pentru prima dată în carieră finala Turneului Campionilor (Nitto ATP Finals) care se desfăşoară la Londra.

18.11.2018 01:27, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Incidente la semifinala dintre Roger Federer şi Alexander Zverez

Federer, care a câştigat de şase ori această competiţie, s-a oprit în semifinale, la fel ca anul trecut, când a fost învins de belgianul David Goffin. Meciul a fost marcat de un incident consumat în tie-break, la 4-3 pentru Roger. După ce un copil de mingi a scăpat o minge, Zverev a oprit punctul într-un moment în care adversarul se pregătea să dea un voleu de la jumătatea terenului. Arbitrul a respectat regulamentul, a decis repetarea mingei, Alexander a câştigat punctul şi, ulterior, tie-break-ul, obţinând una dintre marile victorii ale carierei. Însă la interviul se la final, el a fost fluierat de sperctatori. "Vreau să îmi cer scuze pentru situaţia din tie-break. Băiatul a scăpat mingea, iar regulamentul spune că punctul trebuie rejucat", a spus Zverev, fără a-i convinge pe suporterii fostului lider mondial. Reporterul Sky Sports, Annabel Croft, a intervenit la rândul ei: "Nu sunt sigură de ce fluieraţi... Cred că trebuie să aveţi ceva mai mult respect". "Mi-am cerut scuze şi faţă de Roger, la fileu. A spus că totul e ok. Vreau să-mi cer scuze şi faţă de public. Firesc că Roger are foarte mulţi fani aici. Aşa şi trebuie, pentru tot ce a realizat. Fanii au fost extraordinari tot meciul. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu am vrut să supăr pe nimeni", a mai precizat Zverev.

Federer trebuie să aştepte anul 2019 pentru a-şi trece în palmares al 100-lea titlu din carieră. La final, Federer a comentat incidentul şi a lăsat senzaţia că arbitrul de scaun putea gestiona mai bine momentul. "Eu nu am văzut ce s-a întâmplat, dar copilul de mingi i-a spus arbitrului că Zverev are dreptate. Ce să mai spun acum? E o decizie mare a arbitrului, se poate ca acolo să se fi făcut diferenţa. Nu ştiu care era hotărârea cea bună, sincer. Probabil dacă aş fi fost arbitru aş fi lăsat jocul să se desfăşoare până când mingea ar fi intrat în teren. Dar, repet, e foarte greu de spus cum trebuia să procedeze arbitrul", a spus Federer la final.

Chestionat asupra discuţiei pe care a avut-o cu Zverev la final, Federer a recunoscut: "Şi-a cerut scuze. I-am zis: «Amice, taci din gură, nu ai de ce să îţi ceri scuze. Tu ai făcut ce ai considerat că trebuie, decizia a fost la arbitru». Cred că dacă arbitrul explica exact ce s-a întâmplat, Alexander nu ar mai fi fost huiduit", a concluzionat el.

Foto: pagina de twitter ATP World Tour

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ATP, Roger Federer, Londra, Alexander Zverev, Nitto ATP Finals


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!