Începe “dansul”

În această noapte pleacă la drum primul turneu de Mare Şlem al anului, cel de la Australian Open.

15.01.2017 05:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Începe “dansul”

Primul meci de pe arena centrală este cel dintre Simona Halep, a patra favorită a competiţiei, şi americanca Shelby Rogers, aflată pe locul 52 mondial. Dincolo de forma de moment, de declaraţiile date de cele două, de voinţă sau de susţinerea publicului, cheia meciului va fi modul în care sportivele vor reuşi să-şi ţină emoţiile în frâu. Să deschizi o competiţie de un aşa nivel, cu un meci pe terenul central, nu e ceva ce ţi se întâmplă de prea multe ori în viaţă. Având în spate mai multe meciuri cu miză, Simona pare că stă mai bine la acest capitol. Dar să nu uităm că anul trecut, ea a jucat în primul tur cu o sportivă venită din calificări şi a fost învinsă. Shelby are un început de an bun, cu trei victorii în cinci meciuri, toate obţinute în faţa unor jucătoare mai bine clasate ca ea (Eugenie Bouchard, Annastasija Sevastova şi Lara Arruabarrena). În acelaşi timp, însă, e bine de menţionat că ea nu a învins nicio jucătoare din TOP 10 WTA. Pe cale de consecinţă, Simona conduce cu 1-0 la meciurile directe, după ce s-a impus cu 6-2, 6-3 în 2015, în 16-imi la US Open.

Halep este pe aceeaşi jumătate de tablou cu principala favorită, Angelique Kerber, dar cele două nu se pot întâlni decât în semifinale. Germanca pare că nu se simte confortabil de când se află în fruntea clasamentului WTA. Anul trecut a fost învinsă de Elina Svitova şi Daria Gavrilova, a pierdut finala Turneului Campioanelor, iar în 2017 a jucat trei meciuri, câştigând unul singur, în faţa australiencei Ashleigh Barty, aflată la ora meciului pe locul 271 WTA. Este foarte adevărat că niciun meci nu seamănă cu altul, dar presiunea pe liderul WTA, care este şi deţinătoarea trofeului, este imensă.

A doua favorită, americanca Serena Williams, a avut parte de o tragere la sorţi foarte dificilă. În primul tur o va întâlni pe elveţianca Belinda Bencic (48 WTA), următoarea adversară se alege dintre belgianca Yanina Wickmayer (59 WTA) şi cehoaica Lucie Safarova (62 WTA), după care vin meciurile împotriva capilor de serie. Pentru o sportivă care în ultimele cinci luni a jucat doar două meciuri nu e tocmai convenabil.

Dincolo de aceste presupuneri, este sigur că vom avea parte de un turneu cu meciuri interesante, măcar pentru faptul că în multe partide din primul tur se întâlnesc jucătoare pe care le despart câteva locuri în clasament. Spre deosebire de tabloul masculin unde, de exemplu, Roger Federer va juca în primele două tururi cu sportivi veniţi din calificări, şase dintre aceştia fiind „poziţionaţi” în primul sfert.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Australian Open, Serena Williams, wta, Angelique Kerber


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!