Încă un pas spre trofeu

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (7 WTA, cs 7) s-a calificat fără prea mari emoţii în sferturi la Wimbledon Championships (Londra, Marea Britanie, 38.000.000 lire sterline premii totale), care se desfăşoară pe terenurile din All England Lawn Tennis and Croquet Club.

09.07.2019 07:10, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Încă un pas spre trofeu

Fostul lider mondial a învins-o pe revelaţia actualei ediţii, Cori Gauff (Statele Unite, 313 WTA, venită din calificări) cu un dublu 6-3. Meciul a durat o oră şi 17 minute, iar Simona s-a văzut condusă o singură dată, cu 2-1 în setul de debut. „Sunt fericită că pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Mă bucur că pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu mă compar cu anul trecut pentru că atunci am câştigat Roland Garros, acum este diferit, caut să dau tot ce am mai bun de fiecare dată pe teren”, a declarat ea după meci. 

Următoarea adversară este chinezoaica Shuai Zhang (50 WTA), care a eliminat-o pe Dayana Yastremska (Ucraina, 35 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-2. Meciul are loc azi, este primul al zilei de pe Terenul 1 şi începe la ora 15.00 a României. Astiatica a atins în premieră sferturile unui turneu de Mare Şlem după ce în 2011, 2014, 2016, 20127 şi 2018 a fost eliminată în primul tur, în 2010 şi 2012 a cedat în al doilea tur al calificărilor, iar în 2015 în meciul care ar fi trimis-o pe tabloul principal. Palmaresul meciurilor directe dintre Simona şi Shuai este 2-1 pentru asiatică, după ce Halep s-a impus în 2012, cu 6-1, 6-1 în primul tur la Indian Weels, iar Zhang în 2016 în primul tur la Australian Open cu 6-4, 6-3 şi în acelaşi an în optimi la Beijing cu 6-0, 6-3. „Sper să îmi iau revanşa, pentru că m-a bătut în ultimele două meciuri, dar trebuie să joc foarte bine pentru a ajunge în semifinale”, a concluzionat românca.

După confruntarea cu Gauff, presa internațională a remarcat maturitatea din jocul româncei. „Simona Halep s-a impus logic în fața lui Cori Gauff”, a titrat L'Equipe. „Fostul lider mondial a reușit mai multe lovituri câștigătoare și mai puține erori neforțate, iar matematica jocului a adus succesul. După ce a reușit trei break-uri în primul set, românca a fost mai solidă și în al doilea – Cori Gauff nu a reușit să găsească antidotul pentru jocul celei de-a 7-a favorite”, au scris jurnaliștii francezi.

„Meciul dintre semifinalista din 2014 și noua senzație a fost partida pe care dorit să o vadă toată lumea. Magnitudinea confruntării și-a pus amprenta asupra lui Gauff, care a dat din start semne că nervii cedează presiunii”, au comentat cei de la BBC. „Halep a fost stăpână pe jocul ei, în timp ce Gauff nu a mai arătat calmul din meciurile precedente. A aruncat cu racheta de pământ şi nu şi-a ascuns frustrarea, în timp ce Simona a defilat spre victorie. Românca a servit pentru meci, iar la final, puştoaica de 15 ani a mers direct la vestiare, ignorându-i pe cei care-i cereau cu disperare un autograf”, au precizat jurnaliştii englezi.

„Simona Halep a reuşit o prestaţie fără cusur, iar experienţa şi-a spus cuvântul, doar nu degeaba a fost cea mai bună din lume până în urmă cu câteva luni. Aflată într-o companie ilustră, Cori nu a mai repetat surpriza”, au scris cei de la The Telegraph, în timp ce italienii de la Gazzetta dello Sport au remarcat şi ei diferenţa de maturitate. „Cori a încercat să se lupte de la egal la egal cu o jucătoare care are cu 500 de meciuri mai mult decât ea în circuitul WTA şi a fost campioană la Roland Garros anul trecut. A fost decisivă experienţa Simonei, care a ştiut să gestioneze partida ideal, limitând numărul de greşeli şi profitînd de fiecare minge. Halep a demonstrat că e o jucătoare de un alt nivel”, au scris ziariştii italieni.   

Şi presa din Statele Unite s-a înclinat în faţa Simonei Halep. „Simona a demonstrat că este o jucătoare de top în formă excelentă, iar Cori Gauff nu s-a mai ridicat la acest nivel”, a scris New York Times, în timp ce Sports Illustrated a remarcat: „Halep, una din reprezentantele elitei tenisului mondial, a fost un adversar formidabil pentru Cori Gauff”. 

Programul de azi al românilor la Wimbledon:

Simplu juniori, turul 2, Terenul 8, primul meci al zilei, de la ora 13.00 a României, FILIP JIANU (cs 13) - Flavio Cobolli (Italia)

Simplu juniori, turul 2, Terenul 8, al doilea meci al zilei, de la ora aproximativă 14.45 a României, Brandon Nakashima (Statele Unite, cs 6) - NICHOLAS DAVID IONEL

Simplu feminin, sferturi, Terenul 1, primul meci al zilei, De la ora 15.00 a României, SIMONA HALEP (7 WTA, cs 7) - Shuai Zhang (China, 50 WTA), 1-2 la meciurile directe: 6-1, 6-1 în 2012 în primul tur la Indian Wells, 4-6, 3-6 în 2016 în primul tur la Australian Open şi 0-6, 3-6 în 2016 în optimi le Beijing

Dublu masculin, sferturi, Terenul 2, al treilea meci al zilei, de la ora aproximativă 16.00 a României, HORIA TECĂU, Nean-Julien Rojer (Olanda; cs 5) - Juan Sebastian Cabal, Robert Farah (ambii din Columbia; cs 2)

Dublu feminin, turul 3, Terenul 18, al patrulea meci al zilei, de la ora aproximativă 16.30 a României, Hsieh Su-wei, Barbora Strýcová (Taipei, Cehia; cs 3) - IRINA-CAMELIA BEGU, MONICA NICULESCU (cs 15)

Dublu mixt, turul 3, Terenul 3, al treilea meci al zilei, de la ora aproximativă 16.40 a României, RALUCA-IOANA OLARU, Franko Škugor (Croaţia; cs 12) - Alicja Rosolska, Nikola Mektić (Polonia, Croaţia; cs 6)

Dublu juniori, turul 1, Terenul 11, al patrulea meci yl zilei, de la ora aproximativă 17.30 a României, NINI GABRIEL DICA, Youcef Rihane (Algeria) - Shunsuke Mitsui, Keisuke Saitoh (ambii Japonia; cs 6)

Foto: pagina de twitter a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, grand slam, wta, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!