Halep va juca trei luni fără antrenor

Liderul mondial al tenisului feminin, Simona Halep, a dat un interviu celor de la WTA Insider, în care a făcut cunoscut faptul că este într-o formă fizică bună, nu mai simte dureri la spate şi este pregătită să ia startul în noul sezon.

06.01.2019 19:55, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep va juca trei luni fără antrenor

"Spatele a fost bine în intersezon. Nu am avut dureri şi m-am antrenat la 100%. Am jucat câteva seturi, câteva meciuri. Deci, nicio durere, niciun stres, dar nu ştii niciodată sigur, până nu încep meciurile oficiale. Aştept să văd cum mă simt săptămâna viitoare. Mă simt bine, mă simt odihnită, mă simt sănătoasă, mă simt relaxată. Nu am presiune, dar sunt motivată pentru a vedea cât de bună pot fi anul acesta. Va fi un început greu, pentru că se fac 3 luni fără meciuri oficile şi fără antrenor. Să aşteptăm o săptămână, apoi încă una şi apoi voi putea spune mai multe. Dar, în acest moment, mă simt bine şi fericită", a declarat Halep, pentru WTA Insider.

Campioana de la Roland Garros a profitat la maximum de perioada de pauză. "Am descoperit adevărata viaţă", a spus Halep. "Şase săptămâni nu am făcut nimic. Am fost doar la sală şi am făcut exerciţii pentru spate. În fiecare zi, câte o oră. Tenis deloc, timp de şase săptămâni. A fost o perioadă foarte lungă. Dar e bine, credeţi-mă! M-am bucurat de acea perioadă foarte mult. Am ieşit, m-am întâlnit cu oameni, am petrecut mult timp cu prietenii mei, am fost la câteva petreceri. A fost o perioadă excelentă şi simt că am trăit la 100%. Înainte nu o făceam. Acum am descoperit adevărata viaţă. Viaţa mea de acum nu mai înseamnă doar tenis. Încerc să mă bucur mai mult de ea, încerc să fiu fericită. Am fost mereu, dar acum mă simt mai relaxată şi mă bucur şi de alte lucruri", a explicat Simona.

În aceste condiţii, Simona şi-a stabilit foarte clar priorităţile pentru noul sezon: sănătatea este pe primul plan. "Cel mai mult mă interesează sănătatea mea. Vreau ca spatele să fie 100% în regulă. Voi fi atentă, în primul rând, la acest aspect. De asemenea, vreau să-mi îmbunătăţesc atitudinea. Ştiu că am vorbit mult despre asta anul trecut, dar tot vreau să îmbunătăţesc acest aspect. Tenisul va merge de la sine, dacă mă antrenez normal. Am jucat câteva seturi şi le-am câştigat, dar meciurile oficiale sunt mereu diferite. Aşa că nu vreau să spun că mă simt excelent, înainte de a vedea cum mă simt pe teren. Săptămâna viitoare voi putea spune mai multe", a mai spus Simona.

Halep a făcut cunoscut faptul că nu caută deocamdată un înlocuitor pentru antrenorul său Darren Cahill, care a pus capăt colaborării cu jucătoarea română la finalul sezonului trecut, invocând probleme familiale. "Va fi greu. A fost deja, în intersezon, fără antrenor, fără Darren. Însă el a decis asta şi îl înţeleg în totalitate, deoarece familia se află întotdeauna pe primul plan. Aceasta va fi situaţia pentru următoarele trei sau patru luni, nu vreau să-mi iau un antrenor. Nu mă gândesc la asta. Las lucrurile să meargă de la sine şi vreau doar să văd cum mă descurc singură", a explicat reprezentanta ţării noastre, finalistă în urmă cu un an la Openul Australiei.

Siteul oficial al Roland Garros a încercat să identifice motivele din spatele deciziei, dar şi să găsească contra-argumente pentru hotărârea Simonei. Aceasteia îi va fi foarte greu mai ales la turneele mari, unde stresul este enorm, iar un antrenor ştie cum să te pregătească mental pentru confruntările tari. "E o mişcare îndrăzneaţă, dar instinctul de războinic transmis de Darren Cahill în ultimii ani cu siguranţă o va ajuta pe Simona să găsească drumul corect. Totuşi, probabil că în fazele finale ale turneelor importante, mai ales în cazul celor de Grand Slam, această decizie va fi discutabilă. Să joci fără antrenor e foarte greu, în astfel de momente e nevoie de cineva să te îndrume, pentru că povara psihică a întâlnirilor va cântări mult mai greu", notează rolandgarros.com.

În ceea ce priveşte turneul de la Sydney, unde Simona va juca direct în turul 2, românca a recunoscut că "este un loc extraordinar şi mă bucur că m-am întors. Am ajuns în semifinale ultima dată când am jucat aici, aşa că am avut o serie bună. Încerc să mă bucur la maximum de această privelişte frumoasă şi de oraş. Acum va fi diferit, pentru că multe lucruri s-au schimbat. Am avut o pauză lungă din cauza accidentării şi nu am avut meciuri până la venirea aici, dar abia aştept să încep săptămâna şi să văd cât de bine pot juca". Simona nu a ascuns faptul că principalul adversar este căldura. "Mă simt bine, dar este foarte greu să te acomodezi cu căldura. Vin de la -2 grade acasă. Am avut o perioadă de pregătire bună, am muncit mult, dar nu se ştie niciodată cum te prezinţi la meciuri. Abia aştept să intru pe teren şi să dau totul", a mai spus Simona Halep.

Foto: pagina de twitter şi site-ul oficial ale WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Darren Cahill, Sydney, Australia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!