Halep ştie ce are de făcut împotriva lui Garcia

Jucătoarea română Simona Halep (2 WTA) a câştigat primul meci din semifinalele Fed Cup, contra Kristinei Mladenovic (66 WTA), scor 6-3, 6-1, aducând astfel un punct României în duelul cu Franţa.

21.04.2019 01:25, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep ştie ce are de făcut împotriva lui Garcia

Românca a condus cu 40-0 în primele două game-uri pe serviciul adversarei, dar a realizat break la 2-2. După ce şi-a pierdut serviciul, Halep s-a adunat şi a mai cedat un singur game din următoarele zece jucate: în setul secund, la 1-0, pe serviciul lui Mladenovici, după ce a ratat alte trei mingi de break. „Am jucat acum doi ani ultima dată contra ei, mi se pare că joacă la fel. Nu mai are aceeaşi încredere ca în trecut, dar jocul ei e dificil. Mă bucur mult că am câştigat meciul, cred că e un punct important pentru ţara noastră”, a declarat Simona, pentru Digi Sport, înainte să se refere la duelul cu Garcia şi să vorbească despre motivaţia suplimentară pe care o are când joacă pentru România: „Am jucat de multe ori cu ea, şi pe zgură, sunt încrezătoare şi ştiu ce să fac. Va fi greu, e Fed Cup, totul se schimbă, dar sunt pregătită şi o să dau totul.Când intru pe teren sunt 100% şi vreau să câştig fiecare meci. Aici joc pentru ţară, mă motivez şi mai mult. Îmi doresc mult să câştigăm această partidă şi să ajungem în finală, dar e drum lung până acolo”.

„Cred că meciul a fost foarte dificil, am ştiut că este o adversară dificilă, pentru că ştie să taie ritmul foarte bine şi nu este uşor să-ţi găseşti propriul ritm. Dar am fost pregătită, concentrată pe fiecare minge, am avut câteva şanse să fac break la începutul meciului, dar nu am reuşit. Nu mi-am pierdut încrederea, am rămas acolo şi în setul doi am jucat mult mai bine. Am simţit că am dominat meciul. Am fost un pic indecisă în primele ghemuri, când am avut mingi de break, dar după aceea mi-a fost mai uşor şi mi-am dat drumul, m-am eliberat. A fost un meci bun per total. La un meci de Fed Cup ai emoţii mult mai mari, joci pentru ţara ta, pentru echipă, nu doar pentru tine. Este un sentiment frumos, deosebit, dar cu o încărcătură foarte mare emoţională”, a declarat numărul 2 mondial.

Simona a explicat ce face pentru a scăpa de emoţiile unei asemenea partide de Fed Cup şi a evitat să-şi dea o notă pentru prestaţia ei cu Mladenovic: „La început de meci, în primul rând îmi doresc să scap de emoţii, pentru că este o încărcătură foarte mare emoţională, încerc să alerg mai mult, încerc să lovesc mingea cât se poate de puternic, chiar dacă greşesc unele lovituri uşoare. E primul meu meci pe zgură, oficial, şi e greu să-mi dau o notă. Consider că dacă am câştigat cu o jucătoare bună, am jucat destul de bine. Nu aş vrea să-mi pun notă, să mai am câteva meciuri şi după acea să-mi analizez nivelul”.

Cei 2.000 de fani români care au susţinut echipa României în sala Kindarena din Rouen au dominat ambianţa sonoră. „Vreau să le mulțumesc suporterilor. Le mulțumesc și francezilor, ne-au întâmpinat cu căldură. Mă bucur de o primire caldă oriunde joc. Ne-am simțit ca acasă”, a spus Simona. „Fanii români au fost mai zgomotoşi decât cei francezi, astăzi. Am simţit o energie foarte pozitivă şi au fost uimitori, aşa că vreau să le mulţumesc că au venit şi ne-au susţinut, pentru că nu e uşoară o asemenea călătorie. Dar a fost impresionant şi atmosfera a fost grozavă. Aşa că le mulţumesc încă o dată. Cred că toată echipa a fost emoţionată, să vedem atâţia români venind la meci să ne susţină, este cu totul şi cu totul impresionant. Vreau să le mulţumesc din tot sufletul că ne dau încredere şi apreciază munca noastră, ceea ce e mai important pentru noi”, a spus Simona.

„Pentru un scor de 6-3, 6-1, cred că a fost un meci lung. Au fost multe game-uri care au fost strânse şi lungi. Per total, cred că ea a fost foarte solidă, s-a mişcat mult, a returnat multe mingi şi eu am ratat multe şanse de a închide punctele. Cheia a fost în startul meciului, cred că până la 3 egal au fost multe game-uri strânse, unde aş fi putut juca mai bine şi, bineînţeles, game-ul de la 3-3 a fost super lung, iar eu am avut multe ocazii să-mi câştig serviciul şi să conduc cu 4-3. Însă, la final, a fost exact invers. Ea avut răspunsurile la toate game-urile azi şi a fost mai bună. Este Fed Cup şi orice se poate întâmpla în continuare. Suntem pregătite să luptăm şi vedem ce va fi”, a declarat, la rândul ei, Mladenovic 

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Roeun, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatoarea meciului. România înfruntă Franţa a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA. În sferturile Grupei Mondiale, România a învins Cehiei, deţinătoarea trofeului, chiar la ea acasă, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

Programul zilei de azi, cu menţiunea că primul meci începe la ora 14.00 a României:

Caroline Garcia (21 WTA) - Simona Halep (2 WTA), 1-5 la meciurile directe: 4-6, 6-2, 1-6 în 2016 în optimi la Sydney; 4-6, 2-6 în 2017 în sferturi la Toronto; 6-4, 7-6 (3) în 2017 în finală la Beijing; 4-6, 2-6 în 2017 la Turneul Campioanelor de la Singapore; 2-6, 3-6 în 2018 în sferturi la Roma; 5-7, 1-6 în 2018 în sferturi la Montreal

Kristina Mladenovic (66 WTA) - Mihaela Buzărnescu (30 WTA) în primul meci direct

Garcia, Mladenovic – Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu.

Cei doi căpitani, Julien Benneteau, şi Florin Segărceanu, pot face modificări în ceea ce priveşte prezenţa pe teren a jucătoarelor lor.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Fed Cup, România, Franţa, Rouen, Kindarena, Franţa - România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!