Halep poate obţine, azi, calificarea în semifinale

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (5 WTA) o întâlneşte de la ora 12.30 a României, în al doilea meci din cadrul Grupei Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China, 14 milioane de dolari premii totale) pe deţinătoarea trofeului, ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA).

30.10.2019 07:11, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep poate obţine, azi, calificarea în semifinale

În primul meci, sportiva născută în Constanţa a învins-o pe Bianca Vanessa Andreescu (Canada, 4 WTA) cu 3-6, 7-6 (6), 6-3 după ce a salvat o minge de meci pe propriul serviciu la 5-6 în setul secund. Ea a devenit a 46-a jucătoare care câştigă o partidă din circuitul WTA în 2019 după ce a salvat o minge de meci. Câte trei astfel de victorii au reuşit Viktória Kužmová (Slovacia), Alison Riske (SUA) şi Donna Vekić (Croaţia), iar câte două Karolína Plíšková (Cehia), Belinda Bencic (Elveţia), Tamara Zidanšek (Slovenia), Kaia Kanepi (Estonia), Saisai Zheng (China), Jelena Ostapenko (Letonia) şi Julia Görges (Germania). La capătul celălalt, olandeza Kiki Bertens a pierdut trei partide după ce a ratat mingi de meci.

Recordul de mingi de meci salvate într-o partidă este deţinut de Bencic: 6 în faţa belarusei Arina Sabalenka, în turul 3 la Dubai, câştigând cu 6-4, 2-6, 7-6 (7). Riske a totalizat cele mai multe mingi de meci salvate, 9, urmată de Pliskova şi Bencic câte 8, Vekic şi Kuzmova câte 6, belgianca Alison van Uytvanck, Zidansek, croata Petra Martić şi letona Anastasija Sevastova câte 5.

Andreescu a salvat şi ea un punct de meci în faţa Irinei-Camelia Begu, care a condus cu 5-1 în setul secund, reprezentanta Canadei câştigând în primul tur la Miami cu 4-6, 7-6 (2), 6-2. Halep a avut minge de meci contra americancei Taylor Townsend, după ce salvase două la rândul ei, dar în cele din urmă Townsend s-a impus cu 2-6, 6-3, 7-6 (4), în turul 2 la US Open.

Simona se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor chiar după meciurile de azi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să o învingă pe Svitolina, iar Andreescu să treacă de Plíšková. În această situație, campioana de la Wimbledon ar acumula 2 puncte, care i-ar aduce și câștigarea Grupei Violet, datorită avantajului meciurilor directe. Concret, criteriul de departajare care face diferenţa între jucătoare cu acelaşi număr de puncte este al meciului direct, iar Halep ar avea acest avantaj în faţa Elinei şi a Biancăi Vanessa, singurele care o mai pot ajunge, dacă se vor realiza „scenariile” de azi. În ultima zi, Simona o va întâlni pe Karolína (care nu ar mai avea nicio şansă la calificare), iar Elina şi Bianca Vanessa s-ar lupta pentru locul 2. 

În ceea ce priveşte palmaresul meciurilor cu Svitolina, Halep conduce cu 5-4:

6-1, 6-1 în 2013 la Garanti Koza WTA (Turneul Campioanelor B) de la Sofia

6-3, 7-5 în 2014 în Fed Cup

6-4, 5-7, 1-6 în 2017 în finală la Roma

3-6, 7-6 (0), 6-0 în sferturi la French Open

1-6, 1-6 în în 2017 în semifinale la Toronto

3-6, 4-6 în 2017 la Turneul Campioanelor de la Singapore

0-6, 4-6 în 2018 în finală la Roma

6-3, 3-6, 6-4 în 2019 în semifinale la Doha

6-1, 6-3 în 2019 în semifinale la Wimbledon

Daniel Dobre, care a trecut între timp la rolul de antrenor secund al lui Halep după revenirea australianului Darren Cahiil în staff-ul campioanei de la Wimbledon, a explicat cum stau lucrurile. „Totul este ca și cum Darren a fost «supărat» trei zile iar acum s-a întors. Discuții au existat tot timpul, chiar și când nu a făcut parte din echipă. Şi eu, deși am lipsit doi ani din echipă, am continuat să vorbesc cu el diverse lucruri. Nu este un străin, este parte din familie. Ne-a ajutat din primul moment, chiar și în ultimul an, cu un telefon, un sfat sau un salut. Toți i-am dus dorul. Și-a găsit locul din prima clipă de parcă n-a lipsit niciodată”, a declarat Dobre.

Foto: pagina de twitter WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, turneul campioanelor, wta, Shenzen, Elina Svitolina, China


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!