Halep nu va juca în viitorul format al Fed Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (7 WTA) a anunţat că iubeşte actualul format al Fed Cup şi va boicota întrecerea dacă se schimbă formatul „acasă şi deplasare”.

24.06.2019 19:10, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep nu va juca în viitorul format al Fed Cup

Federaţia Internaţională de Tenis va face un „anunţ major” despre competiţia feminină în cursul acestei săptămâni, cu probabilitatea ca aceasta să se desfăşoare la fel ca şi Cupa Davis şi să devină un eveniment cu mai multe naţiuni găzduit într-un singur oraş. Dacă se întâmplă acest lucru, Halep ar fi privată de posibilitatea de a juca în faţa propriilor fani, ceva destul de rar pentru campioana din 2018 de la Roland Garros. „Îmi place actualul format al Fed Cup şi nu l-aş schimba niciodată. Dacă forul internaţional îl modifică, nu voi mai juca niciodată. Dacă cei de la Federaţia Internaţională mă întreabă ceva în legătură cu acest subiect, le voi spune punctul meu de vedere. Am jucat mulţi ani în Fed Cup şi este un sentiment superb să evoluezi în faţa propriilor suporteri, care te susţin. La fel de adevărat este că trebuie să gestionezi emoţţile şi presiunea, dar totul este atât de furmos”, a declarat Halep la Eastbourne pentru Times of India într-un material preluat şi de L’Equipe.

Cupa Davis a suferit în acest an o schimbare majoră, în sensul că în primul tur au loc meciuri „acasă şi în deplasare”, după care 18 naţiuni vor lupta la Madrid, pe parcursul unei singure săptămâni, în noiembrie, pentru trofeu.

În ceea ce priveşte prezenţa pe tabloul principal la Nature Valley International (Eastbourne, Marea Britanie, 998.712 dolari premii totale), Simona (7 WTA, cs 6) o va întâlni azi în turul 2, de la ora aproximativă 19.00 a României, pe Su-Wei Hsieh (Taipei, 29 WTA). Scorul meciurilor directe este 1-1, după ce Halep s-a impus cu 6-7 (5), 6-1, 6-2 în 2013 în primul tur la Cincinnati, iar asiatica a câştigat cu 3-6, 6-4, 7-5 anul trecut în turul 3 la Wimbledon. De menţionat că s-au retras de pe tabloul principal Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA, cs 1), Anastasia Sevastova (Letonia, 12 WTA) şi Julia Görges (Germania, 18 WTA).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Fed Cup, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!