Halep joacă în 16-imi la Beijing cu Alexandrova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (6 WTA, cs 6) s-a calificat în runda a doua la Beijing (China, 8.285.274 dolari premii totale) după un dublu 6-1 cu suedeza Rebecca Peterson (53 WTA) şi azi o întâlneşte pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (39 WTA).

30.09.2019 05:42, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep joacă în 16-imi la Beijing cu Alexandrova

Halep, care săptămâna trecută s-a retras din turneul de la Wuhan, din cauza unor probleme la spate, s-a impus în faţa scandinavei după o oră şi 12 minute. Românca nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând 5 mingi de break. Halep şi-a asigurat 65 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta azi, de la ora aproximativă 11.00 a României, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (39 WTA), care a trecut de americanca Bernarda Pera (81 WTA, venită din calificări) cu 5-7, 6-2, 6-4. Halep şi Alexandrova s-au mai întâlnit o dată, chiar în acest an, în turul secund al întrecerii de la Cincinnati. A fost 3-6, 7-5, 6-4 pentru sportiva din România, care s-a impus la capătul unui meci de peste două ore. Simona a jucat finala în 2017 la Beijing, fiind învinsă în ultimul act de Caroline Garcia (Franţa), dar victoria din semifinale cu Jelena Ostapenko i-a adus în premieră fotoliul de lider mondial.

Un scurt moment tensionat s-a consumat la 3-1 în setul secund, în timpul celui mai lung game al partidei (s-au jucat 20 de puncte). Românca a părut deranjată că nu primeşte încurajări suficiente din partea staff-ului său, iar după o minge de game ratată a putut fi auzită strigând către loja sa: „Se zice un «haide!» când sunt la conducere. Ridicaţi-vă în picioare şi ziceţi ceva”. În cele din urmă, ea a trecut peste momentul mai dificil. După meci, Halep a devenit a treia jucătoare care obţine calificarea la Turneul Campioanelor, care va avea loc tot în China, dar la Shenzhen, între 27 octombrie şi 3 noiembrie. 

Foto: pagina de facebook a Simonei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, China, Beijing


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!