Halep joacă a 24-a finală a carierei

Jucătoarea română Simona Halep (4 WTA, cs 6) s-a calificat în finală la Internazionali BNL d'Italia (2.775.745 de dolari), după ce a învins-o cu 7-5, 6-1 pe olandeza Kiki Bertens (20 WTA, cs 15) în 78 de minute.

21.05.2017 06:26, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep joacă a 24-a finală a carierei

Semifinala a fost controlată în totalitate de Simona, chiar dacă românca a avut şi un moment de cădere, spre finalul primului set. Ea a condus cu 4-2, iar la 5-3 a ratat cinci ocazii de a face break, după care şi-a pierdut serviciul. Imediat a realizat un nou break, al treilea al ei în acest meci, după care a pus capăt setului cu un game alb. Partea a doua a meciului a fost fără istoric. Halep s-a distanţat la 4-0, iar după ce adversara şi-a făcut serviciul, a mai câştigat două game-uri, datorită cărora s-a calificat în finală. În ultimul act, ea o va înâlni, azi, pe ucraineanca Elina Svitolina (11 WTA, cs 8), care a beneficiat de abandonul spaniolei Garbiñe Muguruza Blanco (7 WTA, cs 3) când conducea cu 4-1. Va fi a doua confruntare directă, după ce în 2013, în grupele B a “Turneului Campioanelor 2”, românca s-a impus cu 6-1, 6-1. Meciul începe la ora 14.00 a României, este primul de pe terenul central şi va fi transmis, în direct, de Digi Sport 2.

Semifinala a avut parte de un moment important derulat pe finalul primului set. La 6-5 pentru ea, Simona a cerut sprijinul antrenorului Darren Cahill. Australianul i-a transmis ce să facă pentru ca jocul să revină pe coordonatele bune: ”Nu e nevoie să servești foarte tare, folosește mai mult unghiurile, brațul să fie relaxat. Hai să ne distrăm!”. Spre deosebire de alte dăți, când între ei relațiile erau tensionate, acum Halep nu numai că a fost ochi și urechi la antrenor, dar a și dat de înțeles că așa va face. Din acel moment, Halep a făcut exact ce i-a spus antrenorul și, până la finalul partidei, a mai pierdut un singur game, ajungând la 10 victorii consecutive pe zgură.

"Sunt foarte bucuroasă. Am fost foarte încrezătoare. Titlul de la Madrid mă face mai puternică, mă simt minunat. Voi încerca să câştig acest titlu, mă simt foarte bine să joc în faţa voastră, publicul de aici, de la Roma, este superb", a fost discursul celei de-a patra jucătoare a lumii, de pe teren, de după partida cu Bertens. Simona Halep a fost provocată să adreseze publicului şi două vorbe în italiană, limbă pe care nu o stăpâneşte. "Grazie a tutti. E formidabil la Roma, îmi place mult aici, iubesc acest oraş", a fost mesajul Simonei, care are în palmares 15 trofee. Anul trecut românca a fost eliminată în turul secund. Prezenţa în ultimul act garantează 585 de puncte WTA, iar câştigătoarea va primi 900.

”Sunt cu adevărat mândră de faptul că pot schimba lucrurile faţă de anul trecut. Anul trecut am venit aici foarte supărată că trebuia să joc din nou. În acest an, am spus că trebuie să joc până la sfârşit, am fost mai motivată. Anul trecut a fost o lecţie bună, nu am vrut să repet acea experienţă. E un sentiment grozav că pot câştiga în continuare şi că sunt în finală. După două semifinale aici, e plăcut să fiu în finală şi firesc vreau să câştig”, a spus pentru WTA Simona Halep, care va reveni pe locul 3 WTA dacă va cuceri trofeul.

Darren Cahill îşi pune tot mai mult amprenta pe jocul Simonei Halep. Într-un interviu acrodat celor de la Digi Sport, Simona a dezvăluit cum a reuşit să o revitalizeze antrenorul său. Întrebată dacă sfatul "let's have fun" a avut darul să o deconecteze, constănţeanca a dezvăluit: "Da, m-am relaxat mult mai mult şi am început din nou să simt plăcerea jocului: să gândesc şi să mă joc serios, între ghilimele, să mă joc un pic cu mingea, să direcţionez loviturile; a fost extraordinar. Cred că pe partea mentală am progresat mult şi mă ajută acest lucru în momentele dificile. Mă bucur că am făcut acest pas şi că pot să menţin această stare".

"E un bonus (n.r.-revenirea pe locul 3 mondial), am muncit enorm după ce mi-am revenit cu genunchiul. Ce pot să zic, bineînţeles că este important locul, cât de sus poţi să ajungi. Însă nu mă gândesc aproape deloc la acest lucru, vreau doar să îmi simt jocul cum îl simt acum şi să progresez cât mai mult la tot ceea ce îmi doresc", a mai spus sportiva noastră.

Halep recunoaşte că există presiune, mai ales în actualul context, în care Serena Williams şi Sharapova nu vor fi prezente pe zgura pariziană, iar principalele sale rivale nu par să traverseze o perioadă bună, dar încearcă să o transforme într-un atu. "Normal că simt presiunea, dar e o presiune pozitivă. Îmi place să joc sub presiune. Îmi place să cred că am şanse să câştig fiecare meci. Nu mă gândesc la ce fac celelalte jucătoare, mă gândesc doar la ce am de făcut, să muncesc din greu şi când intru pe teren să cred că pot câştiga turnee", a spus Simona la conferinţa de presă. Halep nu are preferinţe atunci când vine vorba despre adversarele de la Paris şi spune că orice jucătoare e foarte periculoasă. "Nu cred că are importanţă împotriva cui joci la un Mare Şlem. Fiecare meci e dificil şi toată lumea are o dorinţă dublă de a câştiga, deci nu mă gândesc la asta. De multe ori, jucătoarele din afara Top 10 pot juca cu adevărat bine. Chiar şi primul tur e dificil", a conchis ea.

De partea cealaltă, Svitolina va juca a patra finală din acest an, fiind de neînvins în 2017 când a jucat cu trofeul pe masă: la Istanbul, Dubai şi Taipei. Ucraineanca a obţinut calificarea în ultimul act după abandonul spaniolei Garbiñe Muguruza Blanco (7 WTA, cs 3) la 4-1 pentru Elina. "Sunt puţin şocată din pricina acestui sfârşit. Îi doresc lui Garbine recuperare cât mai rapidă: urmează un turneu atât de important pentru ea, Roland Garros, unde este deţinătoarea trofeului. Sunt foarte emoţionată şi bucuroasă că voi juca finala. Sper să mă bucur de finală, voi încerca să o câştig şi sper să reuşesc", a declarat ea.

"Bineînţeles că sunt foarte încrezătoare, nu aş fi putut să îmi doresc rezultate mai bune pentru mentalul meu înainte de un Mare Şlem. Sunt foarte mulţumită de jocul pe care îl arăt acum, de asemenea de nivelul fizic. Sunt fericită. În finală voi da tot ce am mai bun", a spus Svitolina. "Nu am mai jucat de foarte mult timp împotriva ei, amândouă ne-am schimbat extrem de mult jocul. Simona, bineînţeles, evoluează foarte bine şi mă aştept la un meci dificil", a precizat Svitolina. În urma parcursului său foarte bun din acest an, ea a urcat pe primul loc în clasamentul WTA Race to Singapore, cel care stabileşte jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor. Simona Halep este pe poziţia a cincea în această ierarhie.

Foto: site-ul oficial al turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Roma, Internazionali BNL d'Italia, Elina Svitolina


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!