Halep este la două meciuri de primul loc mondial

Jucătoarea română Simona Halep (3 WTA, cs 2) va juca azi în sferturi la Miami Open presented by Itaú (Statele Unite, 9.035.428 de dolari premii totale la feminin şi 9.314.875 la masculin).

27.03.2019 06:57, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep este la două meciuri de primul loc mondial

Adversara ei este jucătoarea chineză Qiang Wang (18 WTA, cs 18). Meciul este primul al zilei de pe Stadium arena (Terenul central) şi începe la ora 19.00 a României. Va fi a doua confruntare directă, după ce românca s-a impus cu 7-5, 6-1 anul trecut în optimi la Indian Wells, după ce asiatica a avut 5-4. Chinezoaica a trecut în optimi de compatrioata Yafan Wang (50 WTA) cu 7-5, 6-4, după ce profitase în turul 3 de abandonul Serenei Williams. Qiang Wang se află pe cea mai bună poziţie WTA din carieră, atinsă prima oară în acest an, în ianuarie. Graţie calificării în sferturi la Miami, ea este la cea mai bună performanţă din 2019. Wang are două trofee WTA în carieră, ambele cucerite anul trecut, la Nanchang şi Guangzhou, ea a pierdut două finale, tot în 2018, la Hong Kong şi Zhuhai şi n-a trecut niciodată de turul 3 al vreunui turneu de Grand Slam.

Dacă va trece de asiatică, Halep va juca în penultimul act împotriva unei cehoaice, fie Karolína Plíšková (7 WTA, cs 5), fie Markéta Vondroušová (59 WTA). De menţionat că şansele româncei de a redeveni lider mondial au crecut după ce altă cehoaică, Petra Kvitová (2 WTA, cs 3) a fost eliminată în sferturi la Miami de Ashleigh Barty (Australia, 11 WTA, cs 12) cu 7-6 (6), 3-6, 6-2. În urma acestui rezultat, Simona va fi din nou lider mondial dacă ajunge în finală, ceea ce ar reprezenta şi cel mai bun rezultat al său la turneul din Florida. Asta înseamnă că mai are nevoie de două victorii.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Miami Open, wta, Statele Unite ale Americii, Florida, Qiang Wang


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!