Halep a făcut greşeli mari în meciul de dublu

Accesaţi link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

07.08.2019 06:40, de , 1 comentarii , Galerie Foto

Halep a făcut greşeli mari în meciul de dublu

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Simona Halep şi tânăra canadiană Leylah Annie Fernandez (16 ani) a fost învinsă de Nicole Melichar şi Květa Peschke (Statele Unite, Cehia; cs 7) cu 1-6, 6-3, 10-5 în primul tur la Coupe Rogers présentée par Banque Nationale (Toronto, Canada, 8.531.945 de dolari premii totale). Prima jumătate a meciului care a durat o oră şi şapte minute a fost controlată de Simona şi partenera ei. Cele două au realizat break-rui în primul set la 1-0 şi 5-1 fără să-şi piardă serviciul şi au mers cap la cap cu adversarele până la 3-3. la acest scor, însă, favoritele au riscat mult mai mult, cedând din acel moment şi până la final doar opt puncte şi câştigând 17. 

Dupã meci, Halep a recunoscut că a făcut greşeli mari. „Acest prim meci nu a fost uşor deloc, a fost dificil. Sincer, am fost nervoasă. Am avut o pauză lungă şi îmi e greu să am din nou ritm. După părerea mea, am jucat decent. Am făcut câteva greşeli importante, dar asta este. Trebuie să învăţ din acest meci şi să fiu mai bună la simplu”, a declarat Simona la conferinţa de presă.

Românca a explicat cum a ales-o pe Fernandez ca parteneră pentru dublu: i-a cerut directorului turneului, Karl Hale, să o ajute, iar acesta i-a recomandat jucătoare prin e-mail. „Am ales-o pe Leylah deoarece am auzit că e foarte ambiţioasă. Tocmai a câştigat turneul de la Roland Garros la junioare şi eu am reuşit acest lucru acum zece ani. Aşa că am vrut să joc cu ea”, a dezvăluit Halep. 

„Doar prezenţa ei m-a motivat mult. Am fost foarte nervoasă la început, dar ea m-a calmat şi mi-a spus că orice vreau să întreb să îi spun şi mă va ajuta”, a mărturisit tânăra jucătoare canadiană. Halep a completat amuzată: „Trebuie să îmi dau seama cum am calmat-o, pentru că uneori am şi eu nevoie să mă calmez”. „Pentru mine a fost extraordinar să joc alături de o jucătoare foarte tânără, iar ea a jucat foarte bine, aşa că o felicit. Să fie optimistă. Are un viitor frumos în faţă şi îi urez noroc la turneele următoare, să fie încrezătoare. A fost o experienţă interesantă pentru mine. M-am simţit un pic bătrână, fiind cu zece ani mai în vârstă decât ea”, a mai spus Simona Halep. „Nu eşti bătrână. Fii fără grijă, eşti foarte tânără”, a replicat Leylah Fernandez.

Halep, campioana en titre la Rogers Cup (titlu cucerit anul trecut la Montreal), va debuta azi în proba de simplu, direct în turul 2, contra americancei Jennifer Brady (76 WTA). Va fi primul meci direct, iar partida este programată pe Terenul central, de la ora aproximativă 19.30 a României.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, rogers cup, toronto, wta, Canada


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!