Gabriela Ruse a câştigat tot

Românca a disputat, duminică, ambele finale la turneul de la Hammamet, dotat cu premii de 10.000 de dolari, şi le-a câştigat pe amândouă.

03.04.2016 19:53, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Gabriela Ruse a câştigat tot

La simplu, Ruse (421 WTA, cs 4) a avut-o adversară pe austriaca Julia Grabher (398 WTA, cs 2), de care a dispus cu 6-4, 6-1. Prima jumătate a setului de debut a fost dominat de austriacă, pe fondul unui serviciu mai slab al Gabrielei, care a făcut mai multe duble greşeli. Însă de la 3-3, românca a mai pierdut un singur game, punând capăt setului după 49 de minute. Partea a doua a meciului a fost la discreţia româncei. Ea s-a distanţat la 3-0, iar după ce Hrabher şi-a câştigat serviciul la 0, Ruse şi-a adjudecat alte trei gameri, câştigând meciul şi, implicit, turneul.

La dublu, Ruse (390 WTA la dublu) şi Katharina Hobgarski (Germania, 914 WTA la dublu), cs 4, au avut o sarcină mai dificilă în faţa celei de-a doua perechi favorită, compusă din Ola Abou Zekry (Egipt, 441 WTA la dublu) şi Snehadevi S Reddy (India, 581 WTA la dublu). Meciul - început sâmbătă şi continuat duminică - a fost echilibrat, Gabriela şi Katharina distanţându-se pe finalul fiecărui set, când tabelă arăta 4-4. Momentul psihologic al primul set s-a consumat în al optulea game. Românca şi germanca erau conduse cu 40-0 pe serviciul adversarelor, dar au câştigat patru puncte la rând. Ulterior, şi-au trecut în cont alte două gameuri.

În setul al doilea, la scorul de 3-1 pentru adversare, Ruse şi Hobgorski erau conduse cu 40-0 pe propriul serviciu, dar au câştigat, din nou, patru puncte la rând şi nu au permis lui Zekry şi Reddy să se distanţeze. La 3-3 au urmat două break-uri albe, după care românca şi germanca au pus capăt finalei cu două game-uri câştigate la 30.

Cu aceste două victorii, Gabriela Ruse a ajuns la şase succese în acest an. Precedentele patru le-a realizat în Antalya (în săptămâna 15-22 februarie şi în săptămâna 22-28 februarie), când a câştigat, de fiecare dată, ca şi acum la Hammamet, atât finala de simplu cât şi pe cea de dublu.

Foto: arhiva personală a Gabrielei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: elena ruse, Hammamet


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!