Formatul Fed Cup se schimbă de anul viitor

Actualul format al Fed Cup va fi abandonat anul viitor, când competiţia rezervată echipelor naţionale feminine de tenis se va desfăşura după o nouă formulă, cu un turneu final cu 12 echipe, care va avea loc la Budapesta, în aprilie, a anunţat azi Federaţia internaţională (ITF).

27.06.2019 11:00, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Formatul Fed Cup se schimbă de anul viitor

Fed Cup renunţă astfel la sistemul său tradiţional de desfăşurare, cu meciuri interţări programate pe parcursul întregului sezon, călcând astfel pe urmele Cupei Davis, a cărei nouă formulă cu o fază finală la care vor lua parte 18 selecţionate va debuta în luna noiembrie, la Madrid. Cu ocazia unei conferinţe de presă care a avut loc la Queen's Club din Londra s-a confirmat că Budapesta va găzdui turneul final al Fed Cup până în 2022. Partidele din capitala Ungariei urmează să se desfăşoare pe zgură, iar premiile totale puse în joc se vor ridica la 18 milioane dolari.

Patru naţiuni, finalistele din acest an, Franţa şi Australia, alături de ţara gazdă Ungaria şi o echipă invitată, sunt calificate direct la turneul final, celelalte opt urmând să fie stabilite la capătul unui play-off programat în februarie. România s-a oprit în semifinalele ediţiei trecute a Fed Cup, fiind învinsă în deplasare de Franţa, care va înfrunta în finală Australia, în noiembrie la Perth.

Reamintim că Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de săptămâni, în prezent pe locul 7 în lume, a declarat luni că va boicota un eventual nou format al Fed Cup. „Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare'', a afirmat Halep.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Fed Cup, România, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!