Florin Mergea se întoarce după patru ani şi jumătate în turnee futures

Jucătorul român Florin Mergea (42 ATP la dublu) a luat, recent, decizia de a-şi schimba partenerul de echipă, iar azi va juca la turneul futures de la Piteşti, dotat cu premii de 25.000 de dolari.

31.07.2017 20:14, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Florin Mergea se întoarce după patru ani şi jumătate în turnee futures

Într-un anunţ făcut pe pagina de facebook, Florin a anunţat, recent, că a pus capăt parteneriatului cu Aisam-Ul-Haq Qureshi şi va juca, din acest an, alături de un român, Adrian Barbu, în prezent fără clasament ATP (conţinutul mesajului lui Florin îl puteţi citi la sfârşitul materialului). Este pentru prima dată după patru ani şi jumătate când Mergea va juca într-un turneu futures. Ultima oară a participat la Stuttgart-Stammheim în ianuarie 2013, alături de germanul Philipp Marx. Cei doi, desemnaţi principalii favoriţi, au câştigat trofeul, după ce în primul tur au beneficiat de abandonul italienilor Edoardo Eremin şi Viktor Galovic, după care i-au învins în sferturi pe Wesley Koolhof şi Peter Torebko (Olanda, Germania) cu 6-3, 6-2, în semifinale pe Andis Juska şi Denis Matsukevitch (Letonia, Rusia; cs 4) cu 6-2, 6-4, iar în semifinale pe James Cluskey şi Alexander Satschko (Irlanda, Germania; cs 2) cu un dublu 6-2. 

Va fi al şaptelea turneu la care Florin şi Adrian vor face pereche, cei doi având în palmares şi trei titluri, toate obţinute în 2006, la Piteşti, Zalău şi Bucureşti. Interesant este că Mergea şi Barbu au fost şi adversari, de două ori, fiecare câştigând câte un meci: prima dată s-a impus Florin (alături de Horia Tecău) cu 6-1, 6-5, în iulie 2004, în semifinalele unui futures organizat la Bucureşti, când Adrian făcea pereche cu Adrian Ungur. A doua oară, la un futures găzduit de Craiova, Adrian şi Cătălin-Ionuţ Gard au beneficiat în finală de abandonul lui Florin şi Horia, când scorul era 3-0 în favoarea primilor. 

Iată anunţul făcut pe facebook de Florin: 

Anul trecut şi anul acesta am trecut prin mai multe accidentări, unele m-au obligat să pun racheta deoparte, altele m-au împiedicat să joc tenisul pe care îl doream. După Jocurile Olimpice nimic n-a mai funcţionat decât in limite cât de cât acceptabile, iar pregătirea din iarnă a fost afectată mult şi ea. Când corpul îţi transmite semnale, e timpul să stai şi să le asculţi. Ultimul a venit în timpul turneului de la Wimbledon.

Aveam nevoie de o pauză, să-mi pun lucrurile în ordine şi să mă odihnesc mental. Mă uit ce am făcut în ultimii 5 ani, unde am ajuns şi unde pot ajunge dacă voi fi sănătos. Într-o mare măsură sunt mulţumit de rezultate, şi e un moment bun să-i mulţumesc Daianei pentru sprijinul ei, partenerilor mei de până acum, preparatorilor şi fizioterapeuţilor şi nu în ultimul rând vouă, susţinătorilor mei din tribune sau de la distanţă.

În ultimele 3 luni m-am antrenat alături Adrian Barbu pe care îl cunosc de mulţi ani şi de fiecare dată când am ieşit de pe teren am avut satisfacţia lucrului bine făcut, sau mă rog, în cazul nostru, a mingii bine şi de foarte multe ori lovite! Nu pot spune asta despre toate antrenamentele pe care le-am avut de-a lungul anilor cu diverșii mei parteneri.

Adi, un jucător cu perspective bune acum 11 ani când a fost nevoit să renunţe la tenis din diverse motive, a decis să revină în circuitul profesionist la dublu. Întotdeauna mi-am dorit ca în circuitul ATP să joc alături de un român. Anul trecut, după Rio, credeam că se va întâmpla, dar nu a fost să fie.

Antrenamente excelente, motivaţie la cote înalte, ambiţie egală cu a mea, valori comune, un român şi, mai presus de toate, un foarte bun prieten. Ce ne-ar împiedica să jucăm împreună, chiar de mâine? Clasamentul lui Adi, lipsa lui de experienţă la nivel de turnee ATP?

Ce mă împiedică pe mine să joc din nou turnee futures sau challangeruri şi să-i spun ce am văzut şi învăţat în ultimii 5 ani? Clasamentul meu nu e o problemă, cu siguranţă, iar limba română nu e un obstacol pentru niciunul din noi.

Ce ar ieşi de aici? O perioadă foarte bună de antrenamente chiar în competiţii şi un clasament în creştere pentru Adrian Barbu, care ne va da şanse de participa la turneele mari de anul viitor”.

Foto: arhiva personală a lui Florin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Florin Mergea, itf, Adrian Barbu, futures


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!