Finala care va rămâne în istorie

Jucătoarea canadiană Bianca Andreescu (15 WTA, cs 15) şi americanca Serena Williams (8 WTA, cs 8), se vor întâlni, de la ora aproximativă 23.10 a României, în finală la US Open (New York, Statele Unite, 57.238.700 de dolari premii totale), ultimul turneu de Mare Şlem al anului, care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv de la Flushing Meadow.

07.09.2019 18:06, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Finala care va rămâne în istorie

Va fi al doilea meci direct, după ce în acest an, pe 11 august, Serena s-a retras în finala de la Rogers Cup, la 3-1 pentru adversara ei, din cauza unor probleme medicale. Indiferent cine va câştiga trofeul, învingătoarea va intra în istorie: Andreeescu va deveni prima jucătoare din ţara ei care se impune la US Open, iar Williams, de şase ori campioană la Flushing Meadows, va egala performanţa australiencei Margaret Court în ceea ce priveşte numărul de titluri de Mare Şlem: 24. De menţionat că australianca şi le-a adjudecat între 1960 şi 1973, iar în 1970 a realizat Marele Şlem.

„Este ireal să joc cu Serena în finală. Este un vis devenit realitate, e o nebunie... o nebunie”, a declarat Andreescu după semifinala cu Belinda Bencic. „Dacă mi s-ar fi spus în urmă cu un an că anul acesta vor fi în finală la US Open, aş fi răspuns «eşti nebun», a adăugat tânăra jucătoare canadiană. „Părinții mei sunt din România, dar au venit în Canada acum 20 de ani. Toată familia mea e însă în România și încerc în fiecare an să mă duc acolo să-i văd. Cred că ce am luat din România este pasiunea mea pentru acest sport. „Simona Halep este jucătoarea pe care o admir cel mai mult, dar mai e și Kim Clijsters. De la băieți îmi place Roger Federer, dar îmi plăcea și Juan Martin del Potro”, a mai spus Andreescu. „Cu siguranță că va avea o sarcină grea. Cu siguranță cea mai grea pe care a avut-o în acest an în tânăra sa carieră. Dar e o luptătoare, e o luptătoare de stradă. Trage de ea să concureze”, a spus antrenorul sportivei, Sylvain Bruneau. Bianca Vanessa şi-a asigurat prezenţa, de luni, pe locul 8 WTA, iar o victorie o propulâsează pe poziţia a cincea, înaintea Simonei Halep.

De partea cealaltă, Serena va juca a zecea sa finală la US Open. „Știe să varieze jocul și să folosească lovituri diferite în moduri diferite. Dar, mai presus de orice, îmi place cum e ca persoană. Este uimitoare! Este o jucătoare grozavă, se mișcă bine în teren, servește bine, este foarte puternică și este foarte spectaculoasă de urmărit. Este o prezență foarte bună pentru tenisul feminin”, a declarat Serena într-o conferință de presă.

Foto: pagina de twitter WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Serena Williams, US Open, grand slam, wta, Bianca Vanessa ANDREESCU, Flushing Meadows, Statele Unite ale Americii


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!