Eliminată la Cincinnati, Halep rămâne pe locul 4

Accesaţi link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

16.08.2019 05:11, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Eliminată la Cincinnati, Halep rămâne pe locul 4

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (4 WTA, cs 4) a fost învinsă de americanca Madison Keys (18 WTA, cs 16), cu 6-1, 3-6, 7-5 în optimi la Western & Southern Open (Cincinnati, Statele Unite, 9.680.176 premii totale). Halep, triplă finalistă la Cincinnati (2015, 2017, 2018), s-a înclinat după două ore şi trei minute, în faţa unei adversare care a avut o condiţie fizică mai bună. Simona, care venea după o accidentare care a forţat-o să abandoneze în sferturi la Toronto, a arătat că nu este în plenitudinea forţelor şi a acuzat în deseori lipsa de mobilitate.

Keys, cu un serviciu foarte bun, a dominat autoritar primul set, reuşind cinci ghemuri consecutive de la 1-1, impunându-se în 24 de minute. Halep a început mai bine actul secund şi a condus cu 2-0, şi-a pierdut serviciul, dar a revenit şi s-a desprins la 4-1. Keys s-a apropiat la 4-3, dar românca a făcut un nou break, încheind setul cu 6-3. Simona a început slab setul decisiv, fiind condusă cu 3-0, dupã care a salvat pe propriul serviciu cinci mingi de 0-4. Românca a egalat la 3, a salvat o minge de meci la 4-5, a condus cu 40-0 pe propriul serviciu la 5-6, dar adversara a câştigat cinci puncte la rând, calificându-se.

După acest eşec, Halep rămâne pe locul 4 WTA, deoarece singura care o putea depăşi, ucraineanca Elina Svitolina, a fost şi ea învinsă în optimi la Cincinnati. Acest lucru se traduce prin faptul că la US Open românca va fi, foarte probabil, a patra favorită, deci nu le va întâlni pe Naomi Osaka, Ashleigh Barty sau Karolína Plíšková, primele trei potenţiale favorite, înainte de semifinale. Dezavantajul este că diferenţa faţă de ele în clasamentul WTA va creşte la cel puţin 1.500 de puncte, deoarece toate sunt în cursă pentru câştigarea trofeului la Cincinnati. Alt avantaj este că anul trecut, la US Open, Simona a fost eliminată în primul tur, deci are de apărat doar 10 puncte, spre deosebire de Naomi, care a câştigat trofeul şi 2000 p.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Western & Southern Open, Cincinnati, wta, Madison Keys, Statele Unite ale Americii


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!