Duel românesc în primul tur la Riba – Roja de Turia

România va avea trei reprezentante pe tabloul principal al turneului Riba – Roja de Turia (ITF, Spania, 25.000 de dolari premii totale), toate venite din calificări.

08.10.2018 20:08, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Duel românesc în primul tur la Riba – Roja de Turia

Nicoleta-Cătălina Dascălu (421 WTA), Irina Fetecău (FOTO; 425 WTA) şi Miriam Bianca Bulgaru (461 WTA) au trecut de cele trei tururi de calificări în timp ce Karola Patricia Bejenaru, Ioana Loredana Roşca, Andreea Mitu, Oana Georgeta Simion şi Cristina Adamescu au fost învinse pe parcurs. Fiind desemnate favorite, Dascălu (cs 2) Fetecău, (cs 3) şi Bulgaru (cs 6) au fost exceptate de la primul tur. Nicoleta-Cătălina a fost singura care nu a pierdut set în calificări, trecând cu 6-2, 6-1 de Nora Ayala Serra şi cu 6-3, 6-1 de Alicia Herrero Linana, ambele din Spania. Irina a avut nevoie de decisiv în ambele manşe: 4-6, 7-5, 6-3 cu Rebeka Masarova (Spania) şi 7-5, 4-6, 6-2 cu Daria Mishina (Rusia, cs 11). La rândul ei, Miriam Bianca a învins-o cu un dublu 6-1 pe Julia Payola (Spania) şi cu două seturi decise la tie-break pe Cristina-Andreea Mitu: 7-6 (3), 7-6 (6). Bulgaru va avea misiunea cea mai dificilă în primul tur pe tabloul principal, deoarece o întâlneşte pe principala favorită a competiţiei, spaniola Paula Badosa Gilbert (151 WTA), azi, nu înainte de ora 13.00 a României. Celelalte două românce, Dascălu şi Fetecău, vor fi adversare, dar meciul are loc mâine.

La dublu, au fost şase perechi cu prezenţă românească în primul tur. Dascălu şi Anna Bondar (Ungaria) le au adversare pe principalele favorite, spaniolele Irene Burillo Escorihuela şi Andrea Lazaro Garcia, azi, nu înainte de ora 17.30 a României. Adamescu şi Herrero Linana au fost învinse în runda de debut de Aliona Bolsova Zadoinov şi Despina Papamichail (Spania, Grecia) cu 6-3, 6-4. Roşca şi Claudia Hoste Ferrer (Spania) le întâlnesc, azi, de la ora aproximativă 17.30 a României, pe Fetecău şi Romy Koelzer (Germania; cs 4). În fine, Mitu şi rusoaica Anastasia Komardina, desemnate a doua pereche favorită la câştigarea trofeului, le-au învins cu 6-4, 6-3 pe Bejenariu şi Simion. 

La Santa Margherita (ITF, Italia, 25.000 de dolari), Cristina Dinu o întâlneşte în primul tur pe italianca Tatiana Pieri, venită din calificări, iar la Antalya (Turcia, 15.000 de dolari) vor juca două românce. La simplu, Ioana Alexandra Negoiţescu (venită din calificări) o are adversară în primul tur pe a treia favorită, sârboaica Draginja Vukovic. La dublu, Georgia Andreea Crăciun şi rusoaica Alena Fomina, desemnate a treia pereche favorită, le întâlnesc pe unguroaicele Adrienn Horvath şi Alea Pirok. De menţionat că Georgia Andreea şi Alena vor fi adversare în primul tur, românca fiind a doua favorită a tabloului de simplu.

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: itf, Nicoleta Dascalu, Antalya, Irina Fetecău, Miriam Bianca Bulgaru, Italia, Santa Margherita, Spania


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!