Duel românesc în optimi la Citi Open

Jucătoarea română Monica Niculescu (59 WTA, cs 6) a trecut de primul tur la Citi Open (Washington, Statele Unite, 226.750 de dolari la feminin), turneu care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv Rock Creek Tennis Center.

02.08.2017 22:03, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Duel românesc în optimi la Citi Open

Monica a învins-o cu 6-3, 2-6, 7-6 (7) pe japoneza Nao Hibino (72 WTA) şi o va întâlni în turul 2 – optimi de finală – pe Patricia Maria Ţig (134 WTA), care a trecut de britanica Heather Watson (75 WTA, venită din calificări) cu 7-6 (4), 7-6 (3). Meciul Monicăi a durat două ore şi 35 de minute, iar primul set a fost controlat de jucătoarea din România, care a realizat break-uri la 2-2 şi 5-3, fără să-şi piardă serviciul. Monica a început slab setul secund, fiind condusă cu 4-0. Ea a redus din diferenţă (2-4), dar şi-a pierdut serviciul, după care japoneza a convertit în punct prima minge de set, ducând confruntarea în decisiv. ultima parte a meciului a fost una nerecomandată cardiacilor. Niculescu a avut 3-0, dar Hibino a întors la 5-3, iar la 5-4 a servit pentru meci. Monica a revenit la 6-5, după care asiatica a realizat un game alb, astfel că numele învingătoarei avea să se decidă după tie-break. Japoneza a avut 3-1 şi 5-3, dar în acel moment Monica a preluat iniţiativa. Ea a ratat o primă minge de meci la 6-5 pe propriul serviciu, o a doua la 7-6 pe serviciul adversarei, dar la 8-7 a câştigat punctul izbăvitor.

Duelul româncelor, programat azi, din optimi va fi primul meci direct dintre Niculescu şi Ţig, iar învingătoarea o va întâlni în sferturi pe belgianca Alison van Uytvanck (104 WTA) sau pe germanca Julia Goerges (40 WTA, cs 4).

Tot azi vor juca la Citi Open doi români: Simona Halep (2 WTA, cs 1), care o va întâlni în optimi pe columbianca Mariana Duque-Mariño (115 WTA), şi Horia Tecău, care alături de olandezul Jean-Julien Rojer îi au adversari în sferturi pe Łukasz Kubot şi Marcelo Melo (Polonia, Brazilia; cs 2). Orele de disputare ale celor trei meciuri le vom anunţa după ce va fi făcut public programul de azi al partidelor. Totodată, Niculescu va juca şi la dublu, alături de Sania Mirza (India). Cele două sunt desemnate principalele favorite, iar în turul secund le vor întâlni pe americancele Jamie Loeb şi Ashley Weinhold.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Monica Niculescu, citi open, wta, Nao Hibino


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!