Două din şase în turul 2

România a avut şase reprezentante pe tabloul principal al turneului ITF de la Sharm el-Sheikh (Egipt, 100.000 de dolari), dar numai două s-au calificat în turul secund.

19.10.2016 21:08, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Două din şase în turul 2

Ana Bogdan, a treia favorită, a avut-o adversară pe spaniola Georgina Garcia Perez, de care a dispus cu un dublu 6-4. Iberica a „deschis” cu un game câştigat pe propriul serviciu, dar jucătoarea născută în Sinaia a câştigat trei game-uri la rând, după care a menţinut diferenţa până la final. Ana a început setul secund cu un break, nu şi-a pierdut serviciul, astfel că a obţinut victoria fără să forţeze prea mult. În turul 2, românca o va întâlni pe macedoneanca Lina Gjorcheska, aceasta eliminând-o pe Irina Maria Bara cu 7-5, 1-6, 6-2. 

A doua româncă victorioasă în primul tur la Sharm el-Sheikh a fost Jaqueline Adina Cristian, venită din calificări. Aceasta a întâlnit-o pe unguroaica Reka-Luca Jani, aflată mai sus în clasamentul WTA cu 185 de locuri. Chiar dacă a avut contracturi la coapsă şi a jucat cu un bandaj la picior, românca a dominat partida de la un capăt la altul, impunându-se cu 6-2, 6-2. În primul set, românca şi-a pierdut serviciul o dată, dar cele trei break-uri realizate au înclinat balanţa în favoarea ei. Şi setul secund a fost la discreţia Jaquelinei, care a avut 3-0 şi 4-1, iar la 5-2 a fructificat a doua minge de meci – pe serviciul adversarei – calificându-se în turul secund. Următoarea adversară este croata Donna Vekic, a patra favorită.

Celelalte trei românce care au jucat miercuri au pierdut în două seturi: Cristina Dinu – 4-6, 3-6 cu Dayana Yastrenska (Ucraina, venită din calificări), Ana Bianca Mihăilă (beneficiară a unui wild card) – 5-7, 2-6 cu Cindy Burger (Olanda, cs 7) şi Nicoleta Dascălu – 4-6, 4-6 în faţa Karolinei Muchova (Cehia).

La dublu, Dinu şi Gjorcheska (cs 2) s-au calificat în sferturi, după ce le-au învins cu 6-2, 6-4 pe Eleni Kordolaimi şi Anastasia Pribylova (Grecia, Rusia), beneficiare ale unui wild card. În schimb, Cristian şi Dascălu au fost învinse în primul tur de a patra pereche favorită la câştigarea trofeului, compusă din Jani şi rusoaica Yana Sizikova cu 7-6 (5), 6-2.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ana bogdan, cristina dinu, Nicoleta Dascalu, Irina Bara, Sharm el-Sheikh, Jaqueline Cristian, Ana Bianca Mihăilă


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!