Doi români în calificări la Coupe Rogers présentée par Banque Nationale

Rogers Cup, denumirea „prescurtată” a turneului canadian, care se desfăşoară, alternativ în fiecare an, la Toronto şi Montreal, debutează în această după-amiază, pe fusul orar al României, cu meciurile diun calificări.

02.08.2019 21:39, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Doi români în calificări la Coupe Rogers présentée par Banque Nationale

Competiţia are premii totale de 8.531.945 de dolari. Fetele se vor duela pe terenurile din complexul sportiv Aviva Centre din Toronto, iar băieţii la IGA Stadium din Montréal. România va avea doi reprezentanţi în calificări, pe Mihaela Buzărnescu (58 WTA, cs 7) şi Marius Copil (84 ATP, cs 9), în timp ce pe tabloul principal este doar Simona Halep (4 WTA, cs 4), exceptată de la primul tur. Ea este deţinătoarea trofeului, iar în runda a doua o va întâlni pe Kristina Mladenovic (Franţa, 49 WTA, beneficiară a unui wild card) sau o jucătoare venită din calificări. Scorul meciurilor directe dintre Simona şi Kristina este 3-3.

Revenind la calificări, Marius va juca, în primul meci al zilei de pe Terenul 6, de la ora 11.00 locală (18.00 a României), împotriva spaniolului Marcel Granollers-Pujol (103 ATP). Românul conduce cu 2-0 la meciurile directe, după victoriile cu 6-3, 6-4 în 2014 în primul tur la Madrid şi 6-3, 6-4, 6-4 anul acesta în runda de debut la Australian Open. În cazul unui succes, Copil va lupta pentru un loc pe tabloul principal cu Daniel Evans (Marea Britanie, 51 ATP, cs 2) sau Thai-Son Kwiatkowski (Statele Unite, 206 ATP, beneficiar al unui wild card).

La rândul ei, Mihaela şi Carson Branstine (Canada, 468 WTA, beneficiară a unui wild card) vor fi pentru prima dată adversare în al treilea meci al zilei de pe Terenul central (Grandstand), de la ora aproximativă 21.00 a României. Dacă se impune, Buzărnescu va juca în continuare cu Darija Jurak (Croaţia) sau Misaki Doi (89 WTA, cs 17). Croata s-a axat din 2012 numai pe proba de dublu, în ultimii şapte ani şi jumătate jucând doar 20 de meciuri la simplu, din care a câştigat şase, motiv pentru care nu figurează în ierarhia WTA. Ultima victorie datează din 18 mai 2014, în campionatul Germaniei.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, mihaela buzarnescu, rogers cup, toronto, wta, ATP, Montreal, Canada


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!