Djokovic: “Rafa, ai arătat tuturor care e definiţia spiritului de luptă”

Novak Djokovic nu i-a lăsat vreo şansă lui Rafael Nadal, în finala Australian Open 2019, şi a devenit primul jucător din istorie care se impune de şapte ori la Melbourne.

28.01.2019 07:08, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Djokovic: “Rafa, ai arătat tuturor care e definiţia spiritului de luptă”

Djokovic a câştigat la Australian Open în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 şi 2019, iar în patru dintre finale l-a învins pe Andy Murray. Nici victoria în faţa lui Nadal nu a fost o noutate. S-a mai impus contra ibericului în 2012, în 5 seturi extenuante. Prima victorie a lui Nole în Australia a obţinut-o în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga. A fost doar a treia oară când Djokovic a câştigat finala de la Australian Open în minimum de seturi. O mai făcuse în 2011 şi în 2016, de fiecare dată în faţa lui Murray. Nole l-a depăşit pe Pete Sampras şi are acum 15 titluri de Grand Slam, ultimele 3 fiind consecutive: Wimbledon şi US Open în 2018 şi AO 2019.

"Vreau să îl felicit pe Rafa pentru ultimele săptămâni, a fost o seară dificilă acum. Din, păcate, ai avut ghinionul de a avea multe accidentări de-a lungul carierei tale, dar îmi arăţi mie şi celorlalţi ce înseamnă să lupţi. Încerc să mă gândesc la ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni - Rafa a avut operaţie, eu am avut accidentări, iar acum să câştig trei titluri de Mare Şlem la rând este incredibil. Nu am cuvinte. Marian, mulţumesc pentru că ai revenit la mine în echipă. Vreau să îi salut pe cei din familia mea - pe Jelena şi pe copiii mei, sper că s-au uitat la meci, mi-au promis că o vor face. Le mulţumesc părinţilor şi fraţilor mei pentru dragostea necondiţionată, pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru mine şi pentru cât au investit în mine de-a lungul tuturor acestor ani. Abia aştept să revin la anul. Sunt extrem de recunoscător pentru această experienţă", au fost primele cuvinte ale lui Novak Djokovic, devenit acum unicul septuplu campion din istoria Australian Open-ului, la masculin.

"E cel mai grozav turneu din lume, ne simţim ca acasă aici. Vara în Australia e o vibraţie deosebită, oamenii respectă şi apreciază tenisul. Mulţumesc celor din echipa mea, familiei. Trofeele sunt şi mai speciale atunci când ai persoane dragi cu care să împărtăşeşti aceste senzaţii. Îmi iubesc familia, fraţii, părinţii, le mulţumesc pentru sprijinul necondiţionat, mi-au dat şansa să îmi trăiesc visul", a declarat liderul mondial, după succesul istoric din finala Australian Open 2019.

Sârbul l-a felicitat pe adversarul din finală şi şi-a amintit de momentele grele prin care au trecut ambii în ultimul an. "Aş vrea să îl felicit pe Nadal pentru cum a jucat în astea două săptămâni, a revenit după o accidentare gravă care l-a ţinut pe tuşă. Rafa, ai arătat tuturor care e definiţia spiritului de luptă, mulţumesc pentru toate aceste lucruri. Încerc să mă gândesc ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni. Rafa a trecut peste o intervenţie chirurgicală, şi eu am avut o operaţie, iar acum sunt în faţa voastră după ce am câştigat încă un trofeu important. E uluitor, sunt fără cuvinte", a încheiat emoţionat tenismanul născut la Belgrad.

Foto: paginile de twitter Australian Open, ATP_Tour şi şi site-ul oficial al competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, grand slam, ATP, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!