Din nou cu Tsurenko, în decurs de o săptămână

Jucătoarea română Simona Halep (2 WTA, cs 3) s-a calificat în optimi la Dubai Duty Free Tennis Championships (Emiratele Arabe, 2.828.000 de dolari premii totale), după ce a trecut de canadianca Eugenie Bouchard (79 WTA) cu 7-6 (4), 6-4.

19.02.2019 19:14, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Din nou cu Tsurenko, în decurs de o săptămână

În primul set s-au consemnat două break-uri, consecutive, când tabela arăta 3-2 pentru Halep, după care tie-break-ul a fost controlat permanent de româncă. Simona a “deschis” setul secund cu un break, suficient pentru a şi-l adjudeca, în condiţiile în care Bouchard a avut două mingi de break, la 3-1 pentru româncă, ambele ratate. Halep are acum 4-1 la meciurile directe, Bouchard câştigând singura confruntare în 2014 în semifinale la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Simona s-a impus în 2014 în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi la Turneul Campioanelor, cu 6-2, 6-3, iar anul trecut a învins-o în turul secund la Australian Open, cu 6-2, 6-2.

"Am câştigat aici în urmă cu mult timp. E foarte plăcut să revin, mă simt bine şi am amintiri senzaţionale. Am câştigat şi sunt fericită că m-am calificat!. Sunt puţin obosită şi toată lumea poate vedea asta. Am avut meciuri dificile şi să vin după Fed Cup e mereu dificil din punct de vedere mental. Încerc să rămân concentrată pe fiecare punct. Le mulţumesc tuturor fanilor din România. E plăcut să fiu atât de susţinută peste tot unde merg. Mă simt ca acasă! Şi le mulţumesc românilor care ne-au susţinut şi la Ostrava. Eugenie joacă mai bine decât acum câţiva ani, când ne-am mai întâlnit. Cred că e pe drumul cel bun şi sunt sigură că o poate face din nou. A fost în TOP 10, deci ştie sentimentul şi sunt convins că va reveni", a declarat Simona Halep după meci.

”Experiența mea a contat. Nu am vorbit cu nimeni despre meciul cu Bouchard, înainte de a intra pe teren. Vreau să îmi găsesc energia. Astfel, sunt capabilă să fac anumite lucruri bune. Sunt capabilă să câștig anumite meciuri. Niciodată nu este ușor. Voi lua fiecare meci în parte”, a spus Halep, la conferința de presă. ”Va fi diferit cu Tsurenko, pentru că sunt puţin obosită. Joacă fără a avea o viteză mare, dar direcţionează foarte bine mingea. Va fi greu. Va trebuie să mă mişc, să alerg. O să vedem cum o să mă simt. Să sperăm că mă voi putea recupera cât mai mult şi voi putea să câştig meciul", a mai precizat ea. "Să spunem că mă simt ok, nu bine", a completat ea. Apoi a continuat: "Dar e normal. Am avut atâtea meciuri şi toate au fost dificile. Iar faptul că am venit de la Fed Cup m-a obosit puţin din punct de vedere mental. O să încerc să dau totul pe teren, apoi vedem dacă pot sau nu să câştig".

Adversara Simonei din optimi este ucraineanca Lesya Tsurenko (23 WTA), care a eliminat-o pe chinezoaica Lin Zhu (107 WTA, venită din calificări) cu 6-4, 6-7 (5-7), 6-3.”Ținând cont de mentalul ei, nu poți spune niciodată dacă este obosită sau nu. Se mișcă extraordinar. E o serie prelungită pentru ea. Și eu am avut un meci greu și va trebui să muncesc și eu să mă recuperez. Cred că este foarte consistentă și cred că de aceea ea câștigă atâtea meciuri. Nu doar împotriva mea, ci și contra altor jucătoare. Voi avea un plan exact și cred că un asemenea meci este o nouă provocare pentru mine”, a spus Tsurenko pentru Digi Sport.

Halep şi Tsurenko au fost adversare săptămâna trecută, românca impunându-se cu 6-2, 6-3 în sferturi la Doha. Simona are şase victorii în tot atâtea confruntări cu Lesya.

Foto: pagina de twitter WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Dubai, Emiratele Arabe Unite, Dubai Duty Free Tennis Championships


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!