Dima a adus punctul egalizator pentru România

Echipele masculine de tenis ale României şi Zimbabwe sunt la egalitate, 1-1, după ce Dragoş Dima (327 ATP) l-a învins pe Takanyi Garanganga (449 ATP) cu 6-3, 6-3, în Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa.

05.04.2019 15:58, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Dima a adus punctul egalizator pentru România

Meciul a durat 84 de minute şi a fost controlat aproape în totalitate de român. El a realizat break în primul set 1-0, a salvat trei mingi de break la 3-1, după care a ratat patru mingi de set, pe serviciul adversarului, la 5-2. În game-ul imediat următor, Dragoş a avut 40-0, dar a mai ratat o minge de set până să închidă conturile. Setul secund a fost ceva mai “liniştit”. Dima a realizat break la 2-2, iar la 5-3, după un game alb, a convertit în punct prima minge de meci, deşi la un moment dat fusese condus cu 40-15. 

"Eu tot timpul intru pe teren ca să câştig şi deschis către orice rezultat. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine şi concluziile să le trag după. Nu a fost presiune, am simţit că ar fi bine să fac ceva, să câştig meciul şi să fac 1-1. Dar am încercat tot mai mult să mă detaşez de meciul anterior şi să încerc să îmi văd de meciul meu. În cele 20 de minute dintre meciuri, tocmai despre asta am vorbit şi cu căpitanul nostru, cu Gabriel Trifu, ce a fost a fost, meciul lui Marius, şi eu am încercat să mă concentrez pe meciul meu. Noi tot timpul ne bazăm foarte mult pe Horia şi pe Florin, ne punem bazele în ei. Din punctul meu de vedere, aş încerca să nu am nicio aşteptare. În continuare să luăm fiecare meci, meci cu meci. Băieţii să încerce să îşi facă treaba la dublu, cum ştiu ei foarte bine. Au experienţă foarte mare, sunt jucători foarte valoroşi. Ei să îşi vadă de meciul lor, apoi luăm fiecare meci aşa cum vine. Şi sperăm la ce e mai bun, de ce nu? Ziceaţi că noi suntem favoriţi mari şi nu e chiar aşa. E un meci de tenis, e deschis la orice rezultat. Ei sunt foarte obişnuiţi cu jocul pe ciment, mai ales pe ciment indoor. Rămâne de văzut, noi încercăm să ne facem treaba cât mai bine şi, cum am zis, la sfârşit tragem concluziile", a declarat Dragoş Dima, aflat la al doilea succes în Cupa Davis.

Mâine, de la ora 12.00, este programat meciul de dublu, dintre Horia Tecău (33 ATP la dublu) şi Florin Mergea (441 ATP), respectiv Benjamin Lock (259 ATP) şi Courtney Lock (680 ATP), urmat de ultimele două meciuri de simplu, Copil – Takanyi Garanganga (449 ATP) şi Dragoş Dima (327 ATP) – Benjamin Lock.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi. România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu. 

Foto: pagina de facebook Romania Davis Cup Team

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Cupa Davis, Dragos Dima, România, Piatra Neamţ, Zimbabwe


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!