Cu Simona Halep la psiholog

Liderul mondial al tenisului feminin mondial, Simona Halep, a dat un interviu jurnaliştilor americani de la “The New York Times”, cărora le-a dezvăluit, printre altele, că în 2018 a lucrat, mai mult ca oricând, cu un psiholog, iar că decizia participării la turneele din China a fost luată fără să ţină cont de detalii financiare.

07.10.2018 18:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cu Simona Halep la psiholog

"În ultimul an am lucrat mult cu un psiholog. Am muncit din greu la partea mentală. Toată lumea joacă foarte bine în acest moment şi la acest nivel, aşa că încerc să fiu puternică din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să-mi opresc gândurile negative din timpul meciurilor cu anumite exerciţii, m-a ajutat să progresez. Problema mea este că sunt negativistă. Vin din România, iar românii sunt negativişti în gândire. Toată lumea ştie asta. M-am bucurat mai mult de tenis în acest an. Nu am mai pus atât de multă presiune negativă pe mine. Făceam asta înainte de a ajunge în top, însă, odată cu experienţa şi momentele dificile prin care am trecut, am învăţat că, dacă te bucuri mai mult şi iei fiecare moment greu şi fiecare turneu pe care trebuie să îl aperi ca pe o provocare, este mult mai bine" , a declarat Simona Halep pentru The The New York Times.

Acuzată de unii fani că a vrut să joace în China deşi era accidentată, doar pentru a intra în posesia unor sume considerabile de bani, românca a făcut cunoscut faptul că s-a decis să joace după ce s-a sfătuit cu staff-ul ei şi nu putea anticipa că va avea probleme medicale. "Nimeni nu ştie cum m-am simţit şi cum mă simt eu în momentele acelea. Eu am făcut ceea ce am crezut că trebuie să fac. Am vorbit cu echipa mea, cu apropiaţii şi aşa am hotărât să facem. Indiferent ce spune lumea, nu mă afectează absolut deloc şi tot ce s-a vorbit că mă operez sau fac injecţii cu cortizon este fals. Mi-e greu mereu să renunţ şi să abandonez meciuri, însă anul acesta nu s-a întâmplat foarte des, aşa că am vrut să iau această hotărâre şi am luat-o. Domnul Ţiriac este mereu alături de mine şi îi mulţumesc pentru asta. Sunt sigur că o să fie bine", a declarat Halep.

Foto: pagina de twiter WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, China Open


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!