Cristian şi Ruse vor în echipa de Fed Cup

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Dumitru Constantin.

22.07.2019 09:57, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cristian şi Ruse vor în echipa de Fed Cup

Jucătoarele române de tenis Jaqueline Adina Cristian şi Elena-Gabriela Ruse au fost învinse de Viktória Kužmová şi Kristýna Plíšková (Slovacia, Cehia; cs 4) cu 6-4, 7-6 (3), în finala probei de dublu a turneului BRD Bucharest Open (250.000 de dolari premii totale) găzduit de Arenele BNR din Capitală.

Cele două seturi au fost aproape identice în prima parte. Româncele au revenit de la 1-4 la 4-4 şi au condus cu 30-0 pe serviciul adversarelor, dar de fiecare dată s-a făcut 5-4 pentru Kužmová şi Plíšková. În setul secund, Jaqueline Adina şi Elena-Gabriela au salvat trei mingi de meci la 4-5, după care s-a ajuns la tie-break, adjudecat de adversare cu 7-3, la prima minge de titlu (a patra în total). Cele două românce de 21 de ani s-au aflat la prima finală WTA din carieră. În cele şase ediţii ale turneului, România a obţinut trei titluri la dublu şi a avut reprezentante şi celelalte finale.

Pentru Kužmová este al doilea titlu la dublu din carieră, după ce anul acesta a câştigat şi la Praga. Plíšková a ajuns la patru titluri, celelalte fiind obţinute alături de sora sa geamănă Karolína (3 WTA la simplu) la Bad Gastein, Hong Kong (ambele în 2014) şi Linz (2013).

„A fost o finală plină de emoţii. Ne-am dorit mult să câştigăm, din păcate nu s-a putut. Nu am fost norocoase. Dar sperăm ca pe viitor să aducem cât mai multe titluri acasă, iar la anul, de ce nu?, să câştigăm aici. Mi s-a părut că am avut foarte puţin timp de odihnă, adică ne-am culcat undeva în jur de 2.30.3:00. Nu m-am simţit deloc bine azi. M-am simţit moleşită, îmi venea să vomit, aveam o stare de ameţeală... dar Jaqueline mi-a fost alături, a intrat medicul pe teren, mi-a dat câteva pastile şi am încercat să uit de starea mea, pentru că eram totuşi într-o finală. Am încercat să dăm absolut totul, cu toate că n-am jucat cel mai bun tenis al nostru. Însă suntem în dezvoltare şi cred că vom face o echipă foarte bună pe viitor”, a afirmat Ruse. 

„Cred că ne trebuie câteva zile să ne revenim după săptămâna asta... au fost zile cu încărcătură maximă, având publicul alături. Publicul e foarte important pentru noi, însă e foarte greu să fim acolo şi să vedem că uneori nivelul nostru a scăzut, dar oamenii sunt lângă noi chiar şi în condiţiile în care noi jucăm mai slab”, a adăugat ea. Rugată să descrie săptămână încheiată cu finala în proba de dublu, jucătoarea de 21 de ani a răspuns: „Bucurii, emoţii, frică... frică de victorie”. Deşi este înscrisă la turneul de la Karlsruhe, Ruse a menţionat că e posibil să nu participe din cauza unei accidentări. „nu ştiu dacă o să jo, am de evaluat o mică accidentare. Pe care nu o să o dezvălui momentan pentru că nu ştiu exact care e problema. Dar dacă voi juca, o să participăm şi la dublu împreună”, a menţionat ea.

„Ne dorim să fim în echipa de Fed Cup chiar dacă nu jucăm. Ne dorim să fim lângă fete acolo, să simţim şi noi emoţiile împreună cu ele. Iar când vom intra în teren să nu mai fim atât de emotive, să ni se pară atât de impresionant. Efectiv să intrăm pe teren şi să dăm tot ce avem mai bun, să uităm de absolut tot. Asta e părerea mea. Eu îmi doresc să fiu acolo lângă fete, chiar dacă nu joc”, a spus Ruse. La rândul ei, Jaqueline Adina a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare convocarea. „Muncim din greu pentru acel moment. Ne pregătim pentru meciuri de genul ăsta în fiecare zi, ne dăm sufletul pe teren de fiecare dată, şi la antrenamente, şi la meciuri. Aşteptăm cu nerăbdare să fim convocate în echipa de Fed Cup, pentru că e special să joci pentru ţara ta. Ştim pentru că amândouă am jucat la juniori la Campionate Europene şi Mondiale”, a completat Cristian.

În ceea ce priveşte finala, Jaqueline Adina a declarat că a contat foarte mult faptul că semifinala s-a încheiat sâmbătă la miezul nopţii. „Am fost puţin stresate. Ne-am dorit atât de mult acest titlu încât din dorinţa de a face totul perfect am greşit. Şi adversarele au jucat foarte bine. Ne aşteptam la un meci foarte greu... Au fost însă mingi apropiate, ghemuri strânse... azi norocul nu a fost de partea noastră. Ele au fost mult mai norocoase. A fost puţină presiune şi prea multă dorinţă de câştig. A contat foarte mult că am jucat aseară până târziu. Vă spun sincer, eu sunt destul de răcită din cauza vremii de aseară. Azi m-am trezit cu nasul înfundat şi o stare de moleşeală foarte urâtă. Oboseala şi-a spus de asemenea cuvântul, pentru că înainte de meci când ne-am dus să facem un mic antrenament eram destul de încordate, destul de moi, ca să spun aşa. După o victorie ca aseară e destul de greu să adormi, pentru că adrenalina îşi spune cuvântul. Când termini meciul la 12 noaptea, e foarte greu să adormi după aceea”, a afirmat ea. „O să ne amintim cu drag de această zi. Este prima noastră finală împreună şi în al doilea rând este acasă. Ceea ce o face de zece ori mai frumoasă şi ştim amândouă cât de mult ne-am dorit tot anul să vină turneul şi să dăm totul din noi. Şi anul trecut am ajuns în semifinale, iar anul ăsta ne-am depăşit rezultatul. Cu siguranţă ne vom aminti cu drag”, a adăugat ea.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: BRD Bucharest Open, arenele bnr, wta, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Bucureşti, România, Kristyna Pliskova


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!