Cristian luptă pentru un loc în finala de la Perth

Jucătoarea română Jaqueline Adina Cristian (211 WTA, cs 5) s-a calificat în semifinalele turneului Perth Tennis International (ITF, 25.000 de dolari), care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv State Tennis Centre.

24.02.2018 01:25, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cristian luptă pentru un loc în finala de la Perth

Românca a învins-o în sferturi cu 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4) pe Katy Dunne (Marea Britanie, 284 WTA) şi o va întâlni în penultimul act pe compatrioata acesteia, Gabriella Taylor (240 WTA), care a dispus cu 6-4, 6-3 de Tereza Mrdeža (Croaţia, 220 WTA, cs 6). Meciul cu Dunne a durat două ore şi 52 de minute, iar Cristian s-a desprins în setul de debut la 3-0. Ulterior, s-a văzut condusă cu 5-4 şi 6-5 şi a egalat de fiecare dată cu break. În tie-break, britanica a luat un avans de două puncte, 4-2, după care, alternativ, fiecare sportivă a câştigat câte un punct până la 7-5 pentru Dunne. Setul secund a fost controlat de Jaqueline, care la 5-3 a câştigat pe serviciul adevrsarei şi a dus meciul în decisiv. În ultima parte a confruntării, niciuna dintre sportive nu a avut un avantaj mai mare de două game-uri, iar de la 4-4 s-a consemnat o succesiune de patru break-uri. În „prelungirile” ultimului set, Katy s-a desprins la 3-1, dar Jaqueline a avut o serie de cinci puncte la rând, după care a convertit în punct a doua minge de meci. Semifinala cu Taylor va avea loc de la ora 5.00 a României în dimineaţa de sâmbătă.

La Hammamet, Andreea Amalia Roşca (cs 3) s-a calificat în semifinale după 6-0, 6-1 cu jucătoarea franceză Caroline Romeo şi o va întâlni în continuare pe compatrioata ei Estelle Cascino (cs 2). La dublu, Roşca şi Anastasia Nefedova (Statele Unite; cs 4) vor juca în finală împotriva perechii Elizabeth Halbauer, Caroline Romeo (Statele Unite, Franţa; cs 3).

În Antalya, ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, în sensul că vineri s-au jucat inclusiv meciuri din turul 2 de pe tabloul de simplu. Karola Patricia Bejenaru, venită din calificări, a fost învinsă de principala favorită Ekaterine Gorgodze (Georgia) cu 7-6 (2), 7-5, iar Oana Georgeta Simion (cs 8) a învins-o pe Victoria Muntean (Franţa) cu 6-4, 7-5, după care a trecut în sferturi de Dea Herdzelas (Bosnia Herţegovina) cu 6-1, 7-5. Sâmbătă au loc semifinalele, în care Simion o întâlneşte pe Gorgodze, iar Ilona Georgiana Ghioroaie pe Nina Potocnik (Slovenia, cs 7). Ambele meciuri ar trebui să înceapă de la ora 10.30 a României.

De menţionat că, din cauza condiţiilor meteorologice, organizatorii au decis să anuleze turneul de dublu. Concret, se jucaseră doar două meciuri, iar în alte două cazuri, una din perechi a abandonat. 

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: itf, Hammamet, Jaqueline Cristian, Oana Georgeta Simion, Amalia Andreea Roşca, Ilona Georgiana Ghioroaie, Perth, Karola Patricia Bejenaru


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!