Copil şi Majchrzak deschid meciul de Cupa Davis România – Polonia

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

14.09.2018 19:57, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Copil şi Majchrzak deschid meciul de Cupa Davis România – Polonia

Echipele de Cupa Davis ale României şi Poloniei se întâlnesc în Sala Polivalentă fin Cluj-Napoca în turul 3 al Grupei a II-a, zona Europa/Africa. Confruntarea va avea loc azi şi mâine, toate meciurile fiind transmise, în direct, de Digi Sport 2. O victorie trimite România în Grupa I, eșalonul din care a retrogradat la finalul anului trecut. În primul meci de simplu, Marius Copil (81 ATP) îl va înfrunta de la ora 13.00 pe Kamil Majchrzak (187 ATP). Românul conduce cu 1-0 la meciurile directe, după victoria de anul trecut, în sferturi la Bratislava, cu 7-6 (4), 6-1. Al doilea meci de simplu este Adrian Ungur (674 ATP) – Hubert Hurkacz (95 ATP). Duminică, meciul de dublu va avea loc de la ora 12.00 între Florin Mergea şi Horia Tecău, respectiv, Łukasz Kubot şi Matkowski, iar ultimele partide de simplu vor fi Copil – Hurkacz şi Ungur – Majchrzak (acesta din urmă impunându-se în singura confruntare directă, în 2016, la Casablanca, în primul tur, cu 7-5, 6-3).

"Sperăm să debutăm cu o victorie a lui Marius Copil, să-i dăm lui Adi Ungur curaj pentru al doilea meci de simplu şi să începem bine prima zi", a declarat căpitanul nejucător Gabriel Trifu în conferinţa de presă. "Data trecută am început cu o victorie, sper ca şi de data aceasta să fie la fel şi să avem un start cât mai bun", a comentat Copil. Acesta a vorbit şi de starea sa fizică, după accidentarea din meciul cu Marin Cilic, de la US Open: "Sunt OK. După antrenamente nu am dureri, după meci, asta e altă poveste, important e să fiu pe teren sută la sută, iar după aceea vom face cu staff-ul totul ca să nu mai am dureri". "Am jucat cu Majchrzak anul trecut la Bratislava şi am câştigat, antrenorii s-au uitat la antrenamentele lor, au văzut ce este de făcut, ştim ce avem de făcut şi sper să aduc primul punct şi să începem cu dreptul şi să câştigăm", a precizat Marius Copil.

Horia Tecău a afirmat că, în ciuda faptului că a lipsit din circuit o perioadă, iar Florin Mergea nu a jucat nici el foarte mult în acest an, ei nu au avut probleme în privinţa reacomodării: "Faptul că nu am mai jucat de mult cu Florin nu schimbă şansa noastră, reuşim de fiecare dată să ne reacomodăm foarte repede. Avem multe meciuri pe care le-am jucat împreună şi săptămâna aceasta la antrenamente ne-a arătat că ne cunoaştem foarte bine şi ne acomodăm foarte repede cu stilul nostru de joc. E un meci dificil, e o provocare pentru noi, polonezii au un dublu în forţă, experimentat, dar şi noi credem în şansa noastră de a câştiga acest meci. Sperăm cu ajutorul publicului, cu faptul că suntem o echipă unită să facem diferenţa şi să aducem o victorie importantă".

"Eu şi Florin ne cunoaştem foarte bine, avem o istorie şi multe meciuri de Cupa Davis împreună, experienţa olimpică, e o plăcere de fiecare dată când sunt pe teren şi simt asta de fiecare dată, ne acomodăm foarte repede. Revenim mereu în această competiţie, sunt meciuri cu miză mare, cu jucători experimentaţi, iar lucrul acesta ne ambiţionează tot timpul să ne ridicăm nivelul. Cum am zis tot timpul, în viitor nu se ştie niciodată ce se întâmplă, dar momentan am un partener, cu care am nişte obiective şi încerc să cresc în joc. Deocamdată, concentrarea noastră se ducă către acest meci", a mai spus Tecău.

Horia a subliniat că este complet refăcut după accidentarea care l-a ţinut câteva luni departe de teren: "Sunt vindecat şi deja de câteva săptămâni mi-am intrat într-un ritm bun de joc. Am lipsit patru luni şi s-a simţit asta la început, aveam nevoie de multe meciuri ca să îmi intru din nou în ritmul competiţional, am reuşit să fac asta în circuitul american, am jucat multe meciuri acolo, am şi câştigat neaşteptat de multe meciuri, pentru că voiam doar să fiu sănătos şi să joc multe meciuri fără dureri şi uşor să îmi intru în ritm. Săptămâna asta la antrenament a decurs foarte bine, n-am simţit nicio durere la vechea accidentare şi cred că sunt într-o formă fizică foarte bună pentru meciul de duminică".

"Am jucat foarte multe meciuri împotriva lor, pot să spun că experienţa noastră împotriva lor este mare, şi eu şi Horia am jucat de atâtea ori împotriva lor. Mă gândesc la acest meci încă din aprilie, de la cealaltă victorie şi mă bucur că suntem aici toţi, sănătoşi, cu cea mai bună echipă. Până la urmă important e să aducem trei puncte, că îl aducem la dublu pe cel decisiv nu mai contează, ne dorim clar, dacă se poate, cinci puncte", a declarat Mergea. "Suntem aproape de obiectivul pe care Gabi (Trifu) ni l-a pus de când a venit la echipă şi cred că toată lumea este aptă şi dornică să aducă această victorie", a subliniat Mergea.

Florin Mergea, care se pregăteşte să devină tată, a precizat că deocamdată este concentrat pe meciul de la Cluj: "Deocamdată mă gândesc la meci, suntem o echipă foarte puternică, avem o mare încredere în staff, care ne-a ajutat şi în trecut, s-a autodepăşit şi de această dată şi ne-a adus pe toţi în cea mai bună formă şi cred că vom aduce un rezultat pozitiv acum şi după aceea mă voi concentra pe cel mic".

Debutantul Bogdan Apostol speră să aibă şansa debutului în echipa de Cupa Davis: "Această săptămână a fost una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Totul a fost ca la carte, masa, cazarea, absolut totul, antrenamentele au fost foarte bune şi ar însemna foarte mult, la 3-0 sau 3-1, să intru şi eu pe teren". Adrian Ungur a declarat şi el că se simte în formă şi speră să aducă o victorie la Cluj-Napoca: "Mă simt bine, am avut o săptămână bună de antrenament, pentru meciul de mâine sper să fiu cât mai încrezător, să dau totul pentru teren şi, de ce nu, să aduc o victorie".

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând cu 3-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varşovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa. Polonezii au câştigat cu 3-2 şi în 1960 (Bucureşti), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varşovia, în sferturile zonei Europa. În 1987, la Braşov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câştigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa.

În primele două tururi ale ediţiei de anul acesta, România a învins Luxemburgul (la Piatra Neamţ) cu 4-1 şi Marocul cu 5-0 (la Cluj-Napoca). Polonia a trecut cu 3-2 de Slovenia şi cu 4-1 de Zimbabwe. 

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea, Cupa Davis, Cluj-Napoca, România, Polonia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!