Copil şi Bopanna au fost de două ori la un punct de calificare

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

03.06.2019 06:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Copil şi Bopanna au fost de două ori la un punct de calificare

Perechea formată din jucătorul român de tenis Marius Copil şi indianul Rohan Bopanna a fost învinsă de sârbii Dusan Lajovic şi Janko Tipsarevic cu 1-6, 7-5, 7-6 (8), în optimile turneului de la French Open (42.661.000 de euro premii totale), al doilea de Mare Şlem al anului, ce se dispută pe terenurile din coplexul sportiv Roland Garros.

Copil şi Bopanna s-au înclinat după două ore şi 5 minute de joc, ratând două mingi de meci în tiebreak, la 6-5 şi 8-7, ambele pe serviciul adversarului. Cei doi au avut 8 aşi, dar au făcut şi 6 duble greşeli, totalizând mai multe puncte, 109-100. „Am avut trei meciuri foarte bune. Mi-am ridicat mult nivelul la dublu, nu mă aşteptam să joc atât de bine. Îmi pare rău că nu am câştigat azi, pentru că am fost peste ei în primul set. Am avut de două ori break în faţă în setul 2, dar ne-am făcut amândoi un pic aiurea serviciile, nu a fost aceeaşi energie ca în primul set”, spune Marius. „În setul trei cred că am avut ghinion. În tiebreak, la minge de meci, m-a lovit mingea în spate. Dacă trecea, era winner. Am avut minge de meci, dar parcă nu a fost să fie. M-am enervat, pentru că m-am uitat pe statistică şi am câştigat cu zece puncte mai mult decât ei. Asta e”, a tras linie arădeanul.

Copil a explicat că perechea cu fostul partener al lui Florin Mergea s-a format înainte de reluarea colaborării sale cu Pavel. „Andrei mă susţine şi vrea să joc cât mai mult dublu. A început să îmi facă şi mie din ce în ce mai mult plăcere să joc dublu, încep să îl înţeleg. Amândoi suntem de aceeaşi părere, pentru că mă ajută la simplu. Pentru retur, voleu şi serviciu, dar şi reacţie. Sunt numai plusuri. Şi nu pot să spun că obosesc foarte mult jucând şi dublu, pentru că sunt bine pregătit, nu am probleme de pregătire fizică”, punctează Marius Copil.

Povestea parteneriatului este simplă: „Rohan a venit la mine la Roma, m-a întrebat dacă vreau să joc şi am spus da. A fost pe ultima sută de metri, iniţial trebuia să joc Roland Garros-ul cu Klizan. Klizan însă a jucat cu Dominic Inglot şi eu cu Rohan”, explică Marius Copil. „O să mai joc şi dublu, dar mai întâi mă gândesc la cariera de simplu. Tenisul meu a început din nou să fie mai legat. Sper ca şi pentru dublu să găsesc un partener stabil şi să pot să mai joc. Nu cred că o voi mai face cu Rohan, pentru că lui nu îi convine din cauza clasamentului”, a spus arădeanul.

Trăgând linie turneului parizian şi pornind spre sezonbul pe iarbă. Marius spune: „trebuie să fiu concentrat la fiecare minge, să fiu mult mai pozitiv cu mine. Am început să joc din ce în ce mai bine, văd că sunt aproape de jucători care sunt în formă şi au venit la Roland Garros cu încredere. Am reluat cu Andrei şi asta mă ajută. Sper să avem şi noi noroc pe mai departe, să începem cu câteva victorii, să clădim încredere cum am făcut şi aici la dublu”. 

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, grand slam, Rohan Bopanna, ATP, Roland Garros, Franţa, French Open


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!