Copil s-a lovit, din nou, de bariera psihică

Jucătorul Marius Copil (80 ATP) a fost învins, surprinzător, în prima partidă a confruntării România – Zimbabwe din primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa, care este organizată la Piatra-Neamţ, de Benjamin Lock (546 ATP) cu 6-4, 7-5.

05.04.2019 15:54, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Copil s-a lovit, din nou, de bariera psihică

În primul set al meciului care a durat o oră şi 50 de minute, Marius şi-a pierdut serviciul la 2-2, a salvat trei mingi de set pe propriul serviciu la 3-5, dar a ratat-o pe a patra în game-ul următor. În partea a doua, Lock a realizat break la 1-1 şi a servit pentru meci la 5-4, însă Copil a egalat. Din acel moment, însă, românul a mai câştigat un singur punct în următoarele douăp game-uri, astfel că Zimbabwe conducea cu 1-0. 

"Am avut o zi foarte proastă, am jucat sub 50 la sută din ce pot. Sunt foarte dezamăgit de mine, mi-am prezentat scuze şi colegilor. Îmi doream să începem cu 1-0 pentru noi, dar în carieră avem suişuri şi coborâşuri. De vreo trei luni sunt tot în jos, dar încerc şi fac tot posibilul să revin, să încep să am şi eu nişte victorii", a declarat Marius Copil. El a adăugat că la antrenamente totul decurge normal, dar când intră pe teren are o barieră psihică de care nu poate trece. "Când intru la meci am ceva, încă nu am dat de cap ce este. Am o presiune foarte mare pusă de mine, nu de altcineva, şi nu reuşesc să scap de ea. La meciul de astăzi am fost foarte îngândurat cu mine, nu îmi ieşea nimic. (...) Nu mi-a intrat nici serviciul, nici lovitura cu dreapta, iar când nu merg două din armele mele... Nu i-am dat de cap, să ştiu ce am de făcut, să scap de treaba asta. Am o presiune foarte mare, pusă de mine, nu de altcineva şi încă nu reuşesc să scap de ea. De multe ori, clasamentul te înşală. Cei din Zimbabwe sunt amândoi jucători de college în America, au jucat în America, ei joacă foarte multe meciuri, ştiu cum sunt meciurile astea pe echipă şi au şi o anumită experienţă. Chiar dacă clsamentul lor este de 350-400, nivelul la tenis s-a apropiat foarte mult. Şi dacă cumva nu eşti 100%, poţi să ai probleme cu mulţi jucători", a mai spus Marius Copil.

La rândul lui, Benjamin Lock consideră că victoria nu este surpinzătoare. "Nu am să vă mint, oarecum nu este o victorie surprinzătoare. El a fost favorit, este un foarte bun jucător, îl respect ca jucător şi ca persoană. Nu ştiam nimic despre el. Când nu eşti favorit trebuie să intri în teren cu mentalitatea de învingător. Iar în sport se poate întâmpla orice. Am intrat foarte concentrat. Poate el a făcut nişte greşeli, nişte erori, eu am avut noroc la câteva mingi, dar aşa este în sport. Am crezut în mine şi am dat tot ce am putut pentru fiecare punct", a mai declarat Benjamin Lock.

Mâine, de la ora 12.00, este programat meciul de dublu, dintre Horia Tecău (33 ATP la dublu) şi Florin Mergea (441 ATP), respectiv Benjamin Lock (259 ATP) şi Courtney Lock (680 ATP), urmat de ultimele două meciuri de simplu, Copil – Takanyi Garanganga (449 ATP) şi Dragoş Dima (327 ATP) – Benjamin Lock.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi. România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu. 

Foto: pagina de facebook Romania Davis Cup Team

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, Cupa Davis, România, Piatra Neamţ, Zimbabwe


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!