Copil s-a înclinat în faţa lui Federer

Tenismanul român Marius Copil a fost învins în două seturi, 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro.

29.10.2018 16:30, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Copil s-a înclinat în faţa lui Federer

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a avut o evoluţie excelentă la acest turneu, unde a reuşit cel mai important rezultat al carierei. El a învins în drumul către finală şase adversari mai bine clasaţi, printre care croatul Marin Cilic, numărul şase mondial, pe care l-a eliminat în optimi (7-5, 7-6), şi germanul Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, în faţa căruia s-a impus în semifinale (6-3, 6-7, 6-4). Roger Federer (37 ani), numărul 3 mondial şi deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (20), a câştigat pentru a noua oară turneul din oraşul său natal, trecându-şi în palmares al 99-lea titlu în circuitul profesionist.

Pentru reprezentantul ţării noastre, aceasta a fost a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins în trei seturi de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4). În urma acestui succes, Marius Copil, cel mai bun tenisman român al momentului, va face un salt de 33 de locuri, în clasamentul ATP.

La ceremonia de premiered, discursul lui Marius s-a auzit cu greu pe micile ecrane, deoarece microfonul românului era poziţionat prea jos. Cei prezenţi în sală au auzit ce a avut de spus Copil după finală, dar s-a întâmplat acelaşi lucru şi cu spectatorii din spatele ecranului. „Vă mulţumesc pentru că aţi fost prezenţi aici din prima zi. Eu am început turneul mai devreme, de sâmbătă trecută (n.r. – românul a fost nevoit să joace şi în calificări)”, a spus Marius după finală. De partea cealaltă, Federer şi-a început discursul cu numeroase laude la adresa românului. L-a sfătuit să rămână la acest nivel şi i-a urat să ajungă cât mai sus în clasament. Federer a ţinut apoi să le mulţumescă şi spectatorilor, dar şi organizatorilor, după ce şi-a adjudecat titlul cu numărul 99 din carieră.

„Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit şi pentru care am muncit atât de mult. Am trăit fiecare punct din finala în faţa lui Federer şi mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învăţat foarte multe din aceasta experienţă. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine, cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susţină şi celor care au trăit toate emoţiile în faţa televizorului. Vă mulţumesc pentru miile de mesaje frumoase!”, a scris Copil pe contul de Instagram după finală.

Paginile de instagram ale lui Marius şi Cosmin Hodor

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, ATP, Roger Federer, Basel, Elveţia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!