Copil – Ahouda este primul meci al întâlnirii de Cupa Davis România - Maroc

Jucătorul Marius Copil (82 ATP) îl întâlneşte pe Amine Ahouda (718 ATP) în prima partidă de simplu a întâlnirii România - Maroc, azi, de la ora 12.00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

07.04.2018 12:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Copil – Ahouda este primul meci al întâlnirii de Cupa Davis România - Maroc

În al doilea meci de simplu de azi adversari vor fi Adrian Ungur (535 ATP) şi Lamine Ouahab (571 ATP). Mâine, ziua este deschisă, de la ora 11.00, de meciul de dublu Marius Copil, Florin Mergea - Amine Ahouda, Lamine Ouahab. În ultimele două partide de simplu Copil va juca împotriva lui Ouahab, iar Ungur îl va avea ca adversar pe Amine Ahouda. Horia Tecău (12 ATP la dublu) nu poate juca din cauza unei accidentări, astfel că al patrulea component al echipei este Dragoş rezervă, în timp ce rezervă este Edris Fetisleam.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu îşi doreşte ca Marius Copil să aducă primul punct. "Mi-am dorit de la început ca Marius să joace primul meci. Sper să aducă primul punct României. Iar apoi Adrian Ungur să intre mai relaxat în meciul doi, dar concentrat pentru a încheia ziua cu două victorii", a spus căpitanul nejucător. Trifu a menţionat că Edris Fetisleam (18 ani), convocat în premieră în echipa de Cupa Davis, va intra dacă România va câştiga primele trei partide. "Le mulţumesc băieţilor pentru acceptul de a reprezenta echipa României de Cupa Davis. Dragoş revine în echipă după absenţa de la meciul cu Luxemburg. Adi Ungur a fost puţin accidentat, dar este cu noi aici, sper să îl avem şi la următoarele meciuri pentru că este un jucător foarte bun. Pe Marius Copil îl felicit pentru prima finală la simplu în circuitul ATP. Florin Mergea sper să ne aducă un punct la dublu. Iar mezinul nostru Edris Fetisleam este pentru prima oară la Cupa Davis, sper să înveţe mult din această experienţă. Dacă avem 3-0, ar putea juca duminică şi sper să ne ofere spectacol", a precizat Trifu. 

Marius Copil a recunoscut că nu a mai jucat împotriva vreunui jucător marocan, dar este optimist şi speră ca la finalul primei zilei România să aibă două puncte. "Sunt pregătit. Nu am mai jucat cu niciun jucător din Maroc până acum. Atmosfera la echipă este foarte bună, eu mă simt bine. Abia aştept să intru să joc, sper ca şi publicul să vină să ne susţină şi să oferim două meciuri frumoase şi două victorii la finalul primei zile", a explicat numărul 82 mondial. Adrian Ungur a mai jucat împotriva lui Lamine Ouahab, dar în urmă cu 3-4 ani. "Am mai jucat cu adversarul din prima zi acum 3-4 ani, la el în Maroc. Am pierdut, dar nu cred că are vreo relevanţă acum. Jucăm pe o suprafaţă rapidă şi acest lucru nu cred că îl avantajează atât de mult. Ştiu că e un jucător solid, care greşeşte puţin. Sper să fiu agresiv, să îmi impun jocul şi să ies învingător", a adăugat Ungur.

Florin Mergea a făcut cunoscut faptul că se înţelege foarte bine cu Marius la dublu şi este convins că el va compensa cu succes absenţa lui Horia Tecău. "Nu e prima dată când joc Cupa Davis fără Horia Tecău. Cu Marius mă înţeleg foarte bine, am jucat câteva meciuri în circuitul ATP şi cred că va compensa lipsa lui Horia", a afirmat Florin Mergea. Prezent la conferinţa de presă, Fetisleam (1.167 ATP) a recunoscut că este "o experienţă incredibilă" această convocare. "Este o experienţă incredibilă pentru mine să fiu la Cupa Davis pentru prima oară. Sper să fie 3-0 pentru România, să intru să joc şi să aduc un punct pentru echipă", a adăugat Fetisleam.

Foto: pagina de facebook Romania Davis Cup Team

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea, Cupa Davis, Dragos Dima, Cluj-Napoca, România, Edris Fetisleam, Maroc


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!