Cîrstea şi Buzărnescu au fost învinse într-un meci fără miză

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

23.04.2018 11:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cîrstea şi Buzărnescu au fost învinse într-un meci fără miză

Echipa feminină de Fed Cup a României a învins cu scorul general de 3-1 formaţia Elveţiei în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, după ce Viktorija Golubic şi Jil Teichmann le-au învins cu 0-6, 6-0, 10-6 pe Sorana-Mihaela Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu. A fost pentru prima dată în carieră când româncele au făcut echipă, indiferent că este vorba de turnee ITF, WTA sau de Fed Cup. Cu toate acetsea, ele şi-au adjudecat primul set cu 6-0, în 18 minute. Ultrior, l-au pierdut pe următorul cu acelaşi scor, în 19 minute, pentru ca în super tie-break să se încline cu 10-6 în 12 minute. 

Cîrstea (34 WTA) a negat, la conferinţa de presă de duminică, că a vorbit ironic, când s-a declarat pregătită să joace, dar şi să bată din palme pentru a-şi încuraja echipa dacă e nevoie, după ce a aflat că Irina-Camelia Begu (38 WTA) a fost preferată ca a doua rachetă a României: "Mi-am asumat că va decide căpitanul. Dacă trebuia să intru la simplu, intram la simplu. Dacă a trebuit să intru la dublu, am intrat la dublu, dacă a trebuit să bat din palme, am bătut din palme. Adică în momentul în care îţi dai cuvântul că ai venit pentru ţară şi pentru echipă, mi se pare corect să fii la dispoziţia căpitanului şi să te folosească aşa cum are nevoie. Am acceptat situaţia, pentru că dacă eşti parte dintr-o echipă, nu totul se învârte în jurul tău. Momentul în care sunt la turneele mele, îmi văd de treaba mea şi eu sunt pionul principal. În momentul în care faci parte dintr-o echipă trebuie să te adaptezi şi aşa cum am zis, mi-am dat cuvântul şi am venit la echipă. Normal îmi doream să joc, mă antrenasem o lună pentru acest meci, eram în formă, sunt sănătoasă, joc bine pe zgură şi era ceva normal să-mi doresc să joc. Săptămâna asta nu am contat eu, a contat România, iar România a venit cu 4 jucătoare şi am obţinut scopul principal să calificăm această ţară între primele opt".

Sorana-Mihaela a lăudat performanţa echipei de a se califica din nou în elita mondială a Fed Cup: "Sunt 14 ani pentru mine de Fed Cup, am spus-o şi repet: de fiecare dată când am convocată şi am fost sănătoasă m-am pus la dispoziţia echipei, la dispoziţia căpitanului şi am jucat ce a avut nevoie. Eu ca şi de data asta am venit cu inima deschisă şi mai important este că am reuşit să obţinem victoria, să aducem România în primele 8 naţiuni din lume. Nu ştiu dacă lumea realizează ce înseamnă asta. Aş vrea să ştiu dacă mai avem un sport unde România este numărul 8. Se ştie, nu sunt o jucătoare de dublu, cu Mihaela nu am mai jucat de mult timp, însă azi amândouă ne-am bucurat de ocazie, de moment, de această realizare şi am jucat pentru public, căruia îi mulţumesc că a rămas în tribune. Era un meci fără miză, care nu mai conta. Însă când intri în sală şi vezi atâţia spectatori, normal că încerci să dai totul. Am încercat ce am putut, nu sunt o mare specialistă de dublu, dar mi-am făcut treaba şi cel mai important e că noi am obţinut victoria astăzi".

Cîrstea şi-a “ascuns” numele sponsorului de pe echipament cu un leucoplast negru, explicaţia fiind aceea că, dacă la simplu jucătoarele pot juca în echipamentele primite de la sponsori, la dublu trebuie să fie cel primit din partea Federaţiei. 

La rândul ei, Mihaela a spus: "Atmosfera a fost incredibilă şi mă bucur foarte mult că un public atât de numeros a venit să ne susţin. Mulţumesc echipei pentru calificare şi mă bucur că am reuşit să joc şi eu un meci. Era frumos dacă l-am fi câştigat, dar eu îi mulţumesc foarte mult Soranei că am jucat împreună. Scorul e cam dur, dar mă bucur că am reuşit să joc un meci pentru România. Mi-aş fi dorit să câştig, dar sunt foarte fericită că ne-am calificat. Publicul a fost genial, vă mulţumim mult de tot pentru susţinere. Sperăm să ne urmărească în continuare", a spus Buzărnescu.

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu consideră că întâlnirea a fost una frumoasă, el precizând că speră într-o revenire la Cluj-Napoca, pentru altă confruntare. “Am reuşit să terminăm cu 3-1, fără să suferim prea mult. Vreau să le mulţumesc fetelor, pentru că au fost aproape, s-au pregătit, şi vedem ce ne rezervă viitorul. Condiţiile şi atmosfera de aici sunt unici şi sper să avem şansă la tragerea la sorţi din Grupa Mondială şi să revenim la Cluj. E mult mai uşor de vorbit acum, după ce am obţinut victoria. Am avut o întâlnire frumoasă cu Elveţia, un spectacol extraordinar, cu spectatori extraordinari”, a spus el. Întrebat ce moment l-a impresionat cel mai mult în cele două zile de competiţie, Segărceanu a răspuns: “Dincolo de victorie, prezentarea de sâmbătă şi coregrafia extraordinară m-au impresionat cel mai mult. Nu am mai trăit o astfel de atmosferă şi mă repet, condiţiile şi atmosfera de aici sunt unice”.

De partea cealaltă, căpitanul nejucător Heinz Günthardt a spus că este mândru de elevele lui. “Am luptat cât am putut de mult, am avut lupta noastră, dar echipa adversă a făcut-o mai bine. Sunt mândru de echipa mea pentru cum a luptat în aceste zile”, a spus Guenthardt. Timea Bacsinszky a declarat că ultimele zile au fost emoţionante pentru ea. “Zilele petrecute la Cluj au fost emoţionale. A fost emoţionant să revin în Transilvania cu multe amintiri, aşa cum am spus şi în prima zi. Regret că nu am putut intra astăzi pe teren şi sper să mă întorc cu drag în Transilvania”, a afirmat ea. De altfel, jucătoarea cu origini româneşti a postat pe Twitter un mesaj emoţionant, prin care le-a mulţumit românilor pentru atmosfera superbă din Sala Polivalentă: "Indiferent de situaţie, suntem o echipă fericită. Mulţumim, Cluj, Transilvania şi România pentru primirea extraordinară şi pentru atmosferă. Mi-am adus aminte de sentimentele trăite la Satu Mare, când îmi vizitam bunicii, de care mi-a fost foarte dor în această săptămână. Voi reveni cu siguranţă".

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, Sorana Cirstea, mihaela buzarnescu, Cluj-Napoca, România, Elveţia, Viktorija Golubic, Jil Belen Teichmann


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!