Cîrstea: “România are valoare să câştige Fed Cup”

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

11.02.2018 13:37, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cîrstea: “România are valoare să câştige Fed Cup”

Jucătoarea română Sorana-Mihaela Cîrstea (38 WTA) a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Carol Zhao (138 WTA) în primul meci al întâlnirii România – Canada care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în sferturile Grupei Mondiale II. Cîrstea, care a întâlnit-o în premieră pe Zhao (22 ani), cea mai bună jucătoare din lotul deplasat de echipa oaspete, a dominat meciul de o manieră categorică de la început la sfârşit. Singurul moment în care canadianca a părut că se ridică la nivelul jucătoarei române a fost la 0-2 în primul set, când a reuşit singurul ei break şi a egalat la 2. Ulterior, Sorana-Mihaela a preluat conducerea ostilităţilor, jucând la turaţie maximă până la final. 

"Mă bucur că am început cu dreptul, asta e cel mai important, că am adus primul punct. Am început meciul bine, am făcut o încălzire bună. Ştiam ce am de făcut. Toată lumea ştie, sunt o jucătoare agresivă, trebuie să îmi creez eu şansele. Am reuşit repede, după imn, să îmi revin şi a fost un meci în care am jucat solid, disciplinat, nu am jucat extraordinar, dar nici nu aveam nevoie astăzi'', a explicat Sorana-Mihaela Cîrstea, la conferinţa de presă de după meci. Ea a fost profund impresionată și emoționată de atmosfera din Sala Polivalentă: "Mi-ar fi părut rău cu o asemenea atmosferă să nu pot aduce prima victorie. A fost incredibil, de când joc tenis, de 24 de ani, nu am văzut asemenea atmosferă şi asemenea public. M-am simţit extraordinar. Am avut puţine emoţii, ceea ce ce nu se mai întâmplă după atâţia ani".

Întrebată dacă există, în opinia sa, şanse ca echipa României să câştige competiţia Fed Cup, Cîrstea a spus că jucătoarele sunt foarte bune şi au mari şanse, însă drumul care a rămas de parcurs până la acest obiectiv este lung. "Avem valoare să câştigăm această competiţie, avem atâtea jucătoare, puteam să aducem azi la Cluj trei echipe de Fed Cup, nu una, ceea ce este incredibil pentru o ţară ca România. Un pic ne dezavantajează sistemul acesta în doi ani, nu te lupţi în fiecare an pentru titlu, practic noi acum încercăm. Suntem în Cupa Mondială II şi dacă vom câştiga acum şi în aprilie ajungem în Cupa Mondială I şi abia acolo ne putem lupta pentru titlu. Ne-ar fi avantajat poate un pic un sistem ca la băieţi", a spus Cîrstea. Ea a recunoscut că ar fi important ca meciurile de tenis să poată fi jucate peste tot în ţară, ca spectatorii să poată participa la atmosfera din timpul meciului, dar a recunoscut că nu peste tot în România există condiţiile de la Cluj.

De partea cealaltă, Carol Zhao consideră că Sorana-Mihaela a avut un joc foarte solid. "Sunt multe lucruri pe care am sperat să le fac mai bine, dar mâine vom face o analiză. Sorana-Mihaela a jucat un meci foarte solid azi", a spus Carol Zhao. Acesta consideră că au existat câteva puncte cheie în primul set pe care nu le-a putut câştiga, iar acestea ar fi putut-o ajuta să controleze mai bine meciul. Ea a spus că va analiza jocul de sâmbătă cu antrenorul înainte de meciurile de duminică. Carol Zhao a mai spus despre Cluj că este un oraş frumos, din câte a apucat să vadă, în care a fost primit-o foarte bine. "Am avut o vizită foarte frumoasă aici, nu prea am ieşit din hotel dar oamenii au fost foarte prietenoşi şi am avut o şedere plăcută", a spus Zhao.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, Sorana Cirstea, Cluj-Napoca, România, Canada, Carol Zhao


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!