Cel mai dur eşec pentru Nadal într-o finală de Mare Şlem

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (2 ATP, cs 2) a pierdut pentru prima oară în carieră o finală de Grand Slam în minimum de seturi.

28.01.2019 07:11, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Cel mai dur eşec pentru Nadal într-o finală de Mare Şlem

Este a opta finală de Grand Slam pierdută de Nadal, care cedase în astfel de meciuri doar în patru sau cinci seturi până acum. Precedenta finală de la Australian Open dintre Djokovic şi Nadal a fost câştigată în cinci seturi de sârb, în 2012, scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5. Rafael Nadal a rămas cu 17 trofee de Grand Slam, unul singur însă la Australian Open, în 2009.

După meci, ibericul a avut o promisiune pentru fanii tenisului şi pentru fanii din Melbourne - va continua să încerce să îşi completeze setul de minim două trofee la toate cele patru turnee de Mare Şlem şi va continua să încerce să răstoarne raportul de forţe în turneul în care are cea mai scăzută rată de succes. "Primul lucru pe care trebuie să îl spun - felicitări lui Djokovic şi echipei lui. A fost un nivel de joc incredibil astăzi. Multe felicitări. Apoi, trebuie să spun: nu există un turneu care să progreseze atât de mult precum acesta, felicitări pentru ceea ce faceţi aici şi multe, multe mulţumiri. Pentru mine, au fost două săptămâni fantastice, chiar dacă astăzi nu a fost o zi prea grozavă pentru mine. A fost o perioadă dificilă pentru mine, anul trecut nu am reuşit să joc decât 9 turnee. Chiar dacă astăzi nu a fost seara mea, a fost atât de important pentru mine să mă aflu aici, revenind după atâtea accidentări. Chiar cred că am jucat tenis de foarte înalt nivel aici, de-a lungul celor două săptămâni. Voi pleca de aici cu multe lucruri pozitive. Voi continua să muncesc şi să lupt cu toate puterile pentru a fi un jucător mai bun. Turneul acest a fost mereu dificil pentru mine - cu accidentări, ghinioane, adversari mult prea puternici - precum în această seară. Vă promit că voi munci din greu pentru a deveni mai bun şi a-mi oferi o şansă mai bună aici în anii ce vor urma. Voi încerca. Cel mai mult îmi lipseşte, atunci câd nu pot juca, legătura cu voi, fanii, să ies pe acest culoar şi să fiu aici. Sper să ne reîntâlnim la anul", a declarat Rafael Nadal.

Spaniolul a spus că a trecut printr-o perioadă foarte grea pe finalul anului trecut și că abia la Melbourne a început din nou să fie competitiv. ”Au fost două săptămâni emoționante, chiar dacă nu a fost astăzi cea mai bună zi a mea. Am jucat împotriva celui mai bun din lume, care a jucat mult mai bine ca mine. Am trecut prin momente grele în ultimul an, nu am putut juca la multe turnee, a trebuit să mă retrag chiar și de aici anul trecut. De la US Open nu am putut să joc un meci competitiv până în primul tur de aici, de la Australian Open. Nu a fost seara mea, dar e important să mă aflu din nou aici, revenind după accidentări. Chiar cred că am jucat bine două săptămâni, iar asta mă va inspira și îmi va da energia necesară pentru ceea ce urmează”, a spus Nadal, la festivitatea de premiere.

Rafa l-a felicitat, în primul rând pe ”Nole”, dar i-a lăudat și pe organizatori pentru modul de organizare al acestui Grand Slam, despre care a spus că este unul dintre cele mai bune din lume. ”Trebuie să-l felicit pe Novak și pe întreaga lui echipă, a fost la un nivel extraordinar astăzi. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu. Nu este niciun turneu în lume care să progreseze de la an la an ca acesta și îl faceți probabil cel mai bun din lume”, a continuat al doilea cel mai bun jucător de tenis al lumii, moment în care a fost aplaudat la scenă deschisă.

Rafael Nadal a promis însă că acest eșec usturător nu-l va afecta prea tare. Dimpotrivă, are de gând să revină mult mai puternic. ”Mulțumesc tuturor celor care mă ajură în carieră. Fără ei, nu aș fi putut fi aici. Pot să promit că voi lupta în continuare pentru a fi un jucător mai bun, pentru a lupta la cele mai importante turnee. Uneori a fost greu din cauza accidentărilor, iar alte dăți, din cauza adversarilor, așa cum a fost astăzi. O să continui să lupt, să mă antrenez și să dau tot ce pot pentru a avea mai multe șanse. Vreau să mulțumesc fanilor, au fost minunați. Am simțit sprijinul nostru și sper să ne vedem din nou la anul”, a mai spus Nadal.

Foto: paginile de twitter Australian Open, ATP_Tour şi şi site-ul oficial al competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, grand slam, ATP, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!