Campioana de la Wimbledon a prezentat trofeul constănţenilor

Câteva mii de persoane au participat ieri după-amiază la festivitatea de întâmpinare a Simonei Halep (4 WTA) la Constanţa, eveniment organizat de administraţia locală în cadrul căruia campioana a prezentat publicului trofeul câştigat pe 13 iulie în turneul de la Wimbledon.

21.07.2019 02:59, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Campioana de la Wimbledon a prezentat trofeul constănţenilor

După ce a parcurs drumul dintre Palatul Sporturilor şi Piaţa Ovidiu la bordul unui autocar supraetajat descoperit, arătând trecătorilor trofeul de la Wimbledon, Simona Halep a urcat pe scena special amenajată în Piaţa Ovidiu, de unde a adresat mesajul său de recunoştinţă tuturor celor care au avut o contribuţie în devenirea sa mare campioană a tenisului mondial. „Sunt recunoscătoare Primăriei Constanţa pentru că a făcut posibil acest eveniment, această întâlnire cu concetăţenii mei. Este o zi specială pentru mine şi sunt foarte emoţionată să văd că atâţia oameni au venit să ne bucurăm pentru acest trofeu, pentru care eu am muncit vreo 20 şi ceva de ani ca să-l dobândesc!”, au fost primele cuvinte spuse de campioană către publicul constănţean.

Halep şi-a reafirmat recunoştinţa faţă de familie, dar şi faţă de antrenori şi de concetăţeni. „Aşa cum am spus, drumul nu a fost uşor până aici şi sunt multe persoane cărora vreau să le mulţumesc, dar o să încep cu familia mea, care m-a susţinut mereu şi fără de care nu aş fi putut ajunge aici, antrenorii mei, căci am început tenisul aici, aici am crescut, am învăţat cum să joc tenis şi ce înseamnă să fii un jucător de tenis. Fiecare dintre cei menţionaţi au pus o cărămidă importantă la temelia carierei mele. Vin cu drag mereu în Constanţa, care va rămâne pentru totdeauna oraşul meu de suflet. Avem un oraş deosebit!”, a afirmat campioana.

În final, Simona Halep a transmis un mesaj motivaţional tuturor copiilor. „Îi sfătuiesc pe toţi copiii să creadă foarte mult în ei înşişi, să creadă că nimic nu este imposibil. Să aibă curaj şi încredere! Trebuie să fim buni şi să împărtăşim bunătatea celor din jurul nostru!”, a conchis, de pe scenă, campioana de la Wimbledon.

Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, pe americanca Serena Williams cu 6-2, 6-2. Halep a adus României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia). Ea a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după succesul înregistrat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open. Dintre turneele de Mare Şlem, Simona nu a reuşit să ajungă în finala de la US Open, unde are o semifinală în 2015. Anul acesta, Halep a atins optimile la Australian Open şi sferturile la Roland Garros.

Foto: paginile de twitter şi facebook ale româncei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, wta, constanta, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!