Ca Rapid-ul în gara Ciulniţa

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

26.03.2019 05:39, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ca Rapid-ul în gara Ciulniţa

Jucătoarea română Simona Halep (3 WTA, cs 2) s-a calificat în sferturi la Miami Open presented by Itaú (Statele Unite, 9.035.428 de dolari premii totale la feminin şi 9.314.875 la masculin), după ce a învins-o cu 6-3, 6-3 pe americanca Venus Williams, 93 WTA) într-o oră şi 73 de minute.

A fost un meci dominat de la un capăt la altul de jucătoarea născută în Constanţa. Halep a făcut uitată prestaţia mai puţin bună din turul precedent, cu slovena Polona Hercog, în timp ce Venus nu a găsit nicio soluţie pentru a contraca jocul variat al Simonei. Diferenţa de experienţă a fost anulată de sportiva născută în Constanţa, care a dat senzaţia că este un lunetist care pune mingile exact acolo unde americanca nu mai avea cum să le dea înapoi. 

În primul set, când Williams s-a apropiat la 4-3, Halep a solicitat prezenţa antrenorului aniel Dobre. Acesta a calmat-o pe eleva lui, explicându-i tactica pe care trebuie s-o abordeze pentru a închide setul. „Parcă a greșit mai mult cu dreapta decât cu reverul. Să nu te lași momită. Îți trimite mingile alea moi, după care îți dă trei mingi tari. Trebuie să fii tot timpul în alertă. Pe mingea moale să o alergi și dacă e de ținut undeva, a greșit mai mult cu dreapta. Simte un pic chestia asta. În rest, ai fost acolo. Ai servit binișor, variat, când e nevoie, spre corp. A fost foarte bine când ai putut s-o alergi. Noi ne agităm acolo, tu te lupți liniștită, pentru că nu a fost rău. A dat și ea câteva mingi bune, în rest, ai fost foarte ok”, au fost cuvintele lui Daniel Dobre.

După acest succes, românca a preluat conducerea în partidele directe cu Venus: s-a impus în ultimele patru, iar adversara în primele trei. După meci, Simona a recunoscut că este o plăcere pentru ea să joace împotriva surorilor Williams. La interviul dat pe teren, Simona a fost anunţată că are 207 săptămâni la rând în Top 10 WTA. „E foarte impresionant, mă bucur că reuşesc aceste lucruri importante. Sunt fericită pentru munca şi efortul meu, mă bucur că pot juca tenis”, a replicat Simona, înainte să vorbească despre ce înseamnă pentru ea un meci cu Venus şi cum trebuie câştigat: „Ştiam că nu cedează niciodată, că trebuie să fii acolo la fiecare minge şi să lupţi. Ştiam că trebuie să stau aproape de linia de fund şi să am un ritm bun. E mereu o plăcere să joci în faţa surorilor Williams. Vă mulţumesc tuturor, ne vedem runda viitoare”. 

„Cred că am servit foarte bine și am știut unde anume să trimit mingea ca să o pun în dificultate. De la primul meci de dublu de aici am început să-mi simt serviciul din ce în ce mai bun pe zi ce trece. Sunt mai încrezătoare și când am văzut că pot câștiga game-uri ușoare cu serviciul, am căpătat și mai multă încredere. Mai ales că Venus este în general o jucătoare foarte bună la retur. Asta a însemnat mult pentru mine, mă simt mult mai în siguranță” a explicat Simona la conferința de presă de după meci. 

„În meciurile trecute a lovit mingea foarte tare și a servit foarte bine. Azi a fost un pic diferit. La un punct juca foarte înalt și nu a fost ușor. A trebuit să-mi ajustez jocul și cred că m-am descurcat foarte bine” a explicat Halep. Ea a lăudat, apoi, modul în care Venus a încercat să schimbe abordarea. „E ceva ce trebuie să admir, pentru că ea în general lovește foarte tare și se descurcă foarte bine. La acest meci a încercat să schimbe câte ceva și acest lucru merită aplaudat pentru e în continuare concentrată, vede bine jocul și știe cum să joace împotriva fiecărei jucătoare pe care o întâlnește” a încheiat Simona Halep.

Aflată pentru a patra oară în sferturi la Miami, Simona o va întâlni în meciul pentru un loc în semifinale pe Qiang Wang (18 WTA, cs 18). Chinezoaica se află în cea mai bună perioadă a carierei şi indiferent de rezultatul final, de săptămâna viitoare îşi va îmbunătăţi clasamentul WTA, urmând să ocupe cel puţin locul 15 mondial. Ea a învins-o în optimi pe compatrioata sa Yafan Wang (50 WTA) cu 7-5, 6-4, după o oră şi 45 de minute. Halep a câştigat singurul duel direct, anul trecut, în optimi la Indian Wells, cu 7-5, 6-1.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Miami Open, wta, Statele Unite ale Americii, Florida, Qiang Wang


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!