Buzărnescu va juca finala de la Hobart la ora 3.00 a României

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu (57 WTA) s-a calificat în finala turneului de la Hobart (Australia, 226.750 dolari), după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Lesia Tsurenko (43 WTA) cu 6-2, 6-2.

13.01.2018 01:57, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Buzărnescu va juca finala de la Hobart la ora 3.00 a României

Românca a reuşit cea mai bună performanţă a carierei, după ce în urmă cu un an ocupa locul 540 în clasamentul WTA. Meciul a durat 84 de minute, iar Mihaela a ratat în primul set două mingi de 3-0 pe serviciul adversarei, după care a fost egalată, 2-2. Ulterior, a avut o serie de partru game-uri la rând, trecându-şi în cont setul la prima ocazie ivită. În partea a doua a confruntării Buzărnescu a realizat două break-uri, la 1-1 şi la 3-1, pentru a încheia conturile la prima minge de meci. În ultimul act, românca o va avea adversară pe belgianca Elise Mertens (36 WTA, cs 2), care a dispus de Heather Watson (Marea Britanie, 74 WTA) cu 4-6, 6-1, 6-2. Partida are loc sâmbătă dimineaţa în România, de la ora 3.00.

„Este un sentiment incredibil, să fiu sinceră. Le mulţumesc din suflet tuturor celor au venit să urmărească partida, în ciuda vremii", a declarat românca după meci. Ea recunoaşte că, în urmă cu un an, nici măcar nu visa că va juca un meci cu trofeul pe masă în circuitul principal. „Nu, nici pe departe. Nopţile mai visam... Chiar anul trecut, când am mers la Australian Open să joc calificări, cu clasamentul meu protejat... visam noaptea că mă calific pe tabloul principal şi apoi că o să câştig primul tur - dar, evident, nu am reuşit. Deci, cred că atunci când visezi noaptea ceva, nu se întâmplă", a meţionat Mihaela pe teren.

La conferinţa de presă, Buzărnescu a adăugat: „Nu mai sunt tânără. Am 29 de ani. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva la 29 de ani? Am încercat să joc, să joc şi să joc. Atât. Familia este prima care m-a susţinut, prietenii şi oamenii cei mai apropiaţi m-au susţinut mereu. Mama şi tata au crezut mereu că, odată şi odată, o să reuşesc şi eu, garantat. Dar eu nu prea credeam, nu eram sigură că pot, mai ales după accidentări. Cred că ei au făcut-o posibil pentru mine", a preciza românca.

Foto: pagina de twitter a competiţiei şi site-ul oficial al turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: mihaela buzarnescu, wta, Hobart International, Australia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!