Buzărnescu: “atunci când crezi în tine, rezultatele vin”

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în ambele finale de la Upper Austria Ladies Linz (226.750 de dolari), turneu care se desfăşoară pe terenurile din cadrul complexului sportiv TipsArena Linz.

15.10.2017 15:47, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Buzărnescu: “atunci când crezi în tine, rezultatele vin”

La simplu, românca aflată pe locul 105 mondial şi venită din calificări a fost învinsă de cehoaica Barbara Strycova (26 WTA, cs 2) cu 6-3, 7-6 (3) la capătul unui meci care a durat două ore şi un minut. Strycova a dominat primul set după ce a realizat break în al doilea game, iar la 5-3 a convertit în punct prima minge de set. În partea a doua a confruntării, Mihaela a ratat o minge de set pe serviciul adversarei la 5-4, după care s-a ajuns în tie-break, controlat de Barbara. Cele 128 de puncte WTA câştigate la Linz îi permit Mihaelei ca de mâine să intre, pentru prima dată în carieră, în TOP 100 WTA.

"Îmi doresc să fiu un exemplu pentru alte jucătoare care trec printr-o situație similară cu a mea, mai precis care se gândesc să renunțe. Cred că dacă îți dorești cu adevărat și crezi în tine, trebuie doar să încerci în continuare și să joci, pentru că rezultatele vor veni, indiferent de vârstă", a spus Mihaela Buzărnescu la finalul partidei. "Nu mă întrebaţi, vă rog, de următorul meci, următoarea adversară. Nu sunt superstiţioasă, dar asta mă ajută să mă concentrez - să aflu cu cine voi juca exact atunci când se afişează programul. Am făcut asta în ultimele luni şi mi-a mers bine", a mai precizat ea la conferinţa de presă.

Mihaela a explicat şi cum a privit lucrurile la meciul din sferturi cu elveţianca Belinda Bencic: "Totul era atât de amestecat în mintea mea. În cazul unei victorii, puteam solicita o excepţie pentru tabloul principal de la turneul din Luxemburg. Altfel, ar fi trebuit probabil să conduc toată noaptea şi aş fi avut de jucat două meciuri în calificări, duminică. A rezultat cea mai bună victorie a carierei mele. Ea a fost Top 10, ştiu că s-a accidentat şi abia a revenit, deci nu joacă la acelaşi nivel ca mai înainte. Dar pentru mine, victoria asta înseamnă enorm. Şi prin felul în care am câştigat - set trei, în tiebreak-ul final. A fost prima dată când am ţipat după o minge de meci”.

În ceea ce priveşte parcursul de la Linz, Buzărnescu a recunoscut că înaintea competiţiei o privea prezenţa în semifinale ca pe o glumă. "Antrenoarea mea, din Polonia, chiar îmi spunea că pot să ajung în penultimul act, dar am luat-o ca pe o glumă. Nici nu credeam că voi trece de calificări. Veneam din România, de la meciuri pe echipe, de pe zgură. Am zis - ok, hai o luăm meci cu meci. Este pur şi simplu incredibil. Şi nici nu prea am jucat în sală în cariera mea... dar cred că pentru mine este destul de ok, probabil ar trebui să joc mai des în sală. Cred că o să le iau părinţilor un cadou. Ei sunt sprijinul meu, ei m-au susţinut şi sunt alături de mine de când eram mică. Tata a fost antrenorul meu de când mă ştiu şi dacă nu ar fi fost el, eu nu aş fi jucat tenis. Le datorez totul. Nu ştiu ce să le cumpăr, poate ar trebui să joc mai multe turnee, să strâng mai mulţi bani... Pot să mă concentrez şi pe hobby-urile mele. Cum ar fi schiatul. Sau cititul", a mai spus românca.

"Este adevărat, de când Simona Halep câştigă atât de multe meciuri, tenisul a devenit atât de popular în România. Copiii vor să joace tenis, apar noi cluburi de tenis. Lumea ştie acum mai multe despre tenis, nu doar despre fotbal. Fetele parcă au rezultate mai bune decât băieţii. Cred că suntem mai serioase pe teren. E adevărat! Dar de multe ori fetele se lasă mai devreme, pentru că vor să înveţe, să termine o facultate... Sper că sunt un model", a încheiat Mihaela. "Am fost impresionată de ea, e foarte talentată și îmi doresc să rămână sănătoasă, ca să ajungă în Top 50 cât mai curând", a declarat şi Barbora Strycova

Buzărnescu a fost eliminată în semifinale şi la eublu. Ea şi Oksana Kalashnikova (Georgia) au fost învinse de Natela Dzalamidze şi Xenia Knoll (Rusia, Elveția), cu 6-1, 6-3. Cele 128 de puncte WTA pe care le primeşte pentru calificarea în penultimul act la Linz o vor ajuta pe româncă să ajungă undeva în zona locului 95 în clasamentul de dublu.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: mihaela buzarnescu, wta, Linz


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!